Našla novou lásku, a hlavně - čeká miminko. Právě o svém těhotenství i vztahu s partnerem Dominikem maminka sedmiletého Tobiase poprvé promluvila v exkluzivním rozhovoru Blesku.

Fotogalerie
4 fotografie

Rok 2008 byl pro mnohé lidi zlomovým, rozchody, svatby... Jaký byl pro vás?

"Začínám si užívat pocitu, že už nejsem na vše sama, že se moje rodinka rozroste a že z Tobiáše vyrůstá citlivej kluk a počítačový odborník. Určitě to byl obohacující a pestrý rok. Jsem ráda, že mám spoustu práce, fotila jsem katalogy, kampaně i tituly magazínů, také jsem opět pracovala s týmem Bryana Adamse. S nadací jsme úspěšně odstartovali projekt Teribear, jehož výtěžek podporuje rozvoj pěstounské péče."

Na přelomu května a června porodíte druhé dítě. Bude to holčička, nebo chlapeček? Máte vybrané jméno?

"Víme, že to bude holčička, takže je Tobiáš nadšený, že ho nikdo nepřipraví o nintendo a kolekci Hvězdných válek. Jméno zatím nemáme."

Jak syn přijal fakt, že bude mít sourozence?

"Jeho první reakce byla: The greatest news ever! (úplně nejlepší zpráva). Pak se jal obvolávat naše početné příbuzenstvo a všechny kamarády. Možná to byl on, který vám volal do Blesku (smích). Už se na roli velkého bráchy těší, tak snad mu to vydrží."

Jak chcete těhotenství a porod skloubit s prací?

"To se dá těžko odhadnout. Jiný stav není nemoc a se založenýma rukama by mě to doma nebavilo. Těhotenství posílilo mé nadšení pro nadaci, ale později se nebráním vrátit k focení, když to půjde."

Proč nechcete mluvit o příteli?

"On si to nepřeje a já jeho rozhodnutí chci respektovat. Moje práce v modelingu i v nadaci je s médii spojená, ale na druhou stranu oba chceme náš soukromý život sdílet jen s rodinou a úzkým kruhem přátel."

Plánovali jste miminko? Uvažujete o svatbě?

"Oba jsme dítě chtěli, jen jsme čekali na správnou chvíli. Svatbu zatím neřešíme. Já už jsem vdaná byla a dnes vím, že kvalitní stabilní vztah není o zlatém kroužku na prsteníčku. Pokud ucítíme, že bez svatby neumíme žít, pak to budeme řešit."

Jak moc se vaše práce prolíná s prací partnera? Radíte si vzájemně?

"Každý máme jinou profesi. Nicméně nás spojuje filantropie - rádi pomáháme slabším. Oba jsme žili mimo svou rodnou zem a máme pocit, že máme možnost i povinnost vrátit jí něco zpět."

Co se vaší nadaci podařilo?

"Přerozdělila přes 150 milionů korun, které pomohly změnit prostředí a možnosti dětí v ústavní péči. Napomohli jsme i ratifikaci Haagské úmluvy Senátem USA díky obědu s Karen Hughes, náměstkyní bývalé ministryně zahraničí USA Condoleezzy Riceové. Její osobní nasazení otevřelo dveře americkým žadatelům o adopci českých dětí, které by u nás měly minimální šanci vyrůstat v rodině."