A láká její svoboda muže, kteří se kolem ní pohybují? "Samotu doma si užívám," říká modelka, která v současnosti úspěšně moderuje v rádiu Frekvence 1.

Už přes rok žijete sama. Nestýská se vám po mužské náruči?
"Ani nevím, co odpovědět. Mám kolem sebe pár opravdu milých lidí, vyrážím ven do města na večeře nebo do kina, navíc hodně často pracuju i mimo Prahu... Domů se vracím i pozdě v noci tak unavená, že to poslední, na co myslím, je 'mužská náruč'. Samozřejmě se v mém okolí vyskytují i kamarádi - chlapi, takže občas zajdu na panáka nebo jen tak na oběd. Jen jsem vždycky trochu nervózní, nechci, aby si hned kdokoliv myslel, že třeba jde o mého nového partnera. Protože nikdo takový skutečně neexistuje."

Fotogalerie
3 fotografie


Netrápí vás samota?
"Veškerý svůj čas trávím mezi lidmi, takže samotu doma si spíš užívám. Došlo to tak daleko, že jakmile za sebou zavřu dveře, nezvedám ani telefony. Hodně často ke mně domů chodí přátelé, celé léto jsme strávili u mě na terase. Grilování, trošku mejdánky... Takže samota mě netrápí, naopak mě baví."

Láká vaše svoboda hodně mužů?
"Co na to říct? Nepatřím mezi slečny, které vytrubují do světa, kolik jim chodí 'žádostí o rande' a jak je chlapi na potkání balí. Připadá mi to trapné, takže na tuhle otázku odpovím jen tohle: láká (směje se)."

V posledním vztahu jste si vyzkoušela, díky potomkům svého expřítele Tomáše Petery, jaké to je starat se o děti. Probudilo to ve vás mateřské pudy?
"Bylo to moc fajn, i když člověk teprve za pochodu zjišťuje, co a jak. Nebudu se k této etapě svého života vracet, už proto, že je z určitých důvodů pořád mediálně zajímavá. Já určitě děti chci, věřím, že jednou budu dobrá máma. Jen je ještě čas, navíc je k tomu potřeba i tatínek, a já jsem tátu svých dětí ještě nepotkala. Ale kdo ví, člověk neví, co bude zítra. Zpětně mi ale dochází, že mám opravdu ráda malé děti, byť jsem se jich vždycky spíš bála. Hrůza, stárnu!"

Kolik jste měla za život vážných vztahů?
"Dva. Teda vlastně asi tři."

Dá se říct, do koho jste byla nejvíc zamilovaná?
"V žádném případě nechci vztahy hodnotit tímhle způsobem. Je to příliš osobní."

Zůstala jste se svými bývalými láskami v kontaktu? Co třeba váš dlouholetý partner Martin Jiránek? Víte o něm vůbec něco?
"Vím jen maličkosti, na které narazím v novinách, ale v kontaktu už nejsme. Čím delší doba uplyne od rozchodu, tím spíš si člověk jde svojí cestou. Ale pokud bych ho potkala, není důvod si nepopovídat."

S kým teď trávíte nejvíc času?
"Se psem. (Diana má fenku bulteriéra Miu, pozn. red.) V podstatě buď pracuju, nebo venčím. Trochu stereotyp. Naštěstí máme takovou stálou 'venčící ' partu, stojíme v kroužku, drbeme, psi lítají dokola..."

Není váš pejsek tak trochu kompenzace za dítě?
"Už jsem to někde četla, ale není. Pes je horší než dítě, aspoň myslím. I když je fakt, že člověka to nutí k zodpovědnosti. Ale ani tak to s dítětem nemá nic společného."

Ve světě modelingu je dnes tuhá konkurence. Nemáte strach, že vás jako modelku brzy vyšachují?
"No, já už se na přehlídkách moc nevyskytuji, takže nevím, odkud by mě kdo vyšachoval (směje se). Rozhodla jsem se jít trochu jiným směrem a daří
se. Převažuje moderování, ale pro moje oblíbené návrháře a firmy neodmítnu ani molo."

V kurzu jsou momentálně silikonové krásky, třeba modelky Mesarošová, Mašlíková. Neberou vám kšefty?
"Nevím, taková informace se ke mně nedostala. Navíc Hanku Mašlíkovou jsem pracovně potkala jen párkrát a slečnu Mesarošovou ani neznám. Myslím, že asi spolupracuji s jinými návrháři. Je to v první řadě o vkusu... Například Beata Rajská je konzervativní, a myslím, že já jsem pro její nervy úplné maximum."

Dá se říci, že svět modelingu pomalu opouštíte?
"Pomalinku ano, ale zatím se ho nevzdávám úplně. Jen je teď mnohem náročnější všechno časově skloubit. Na Frekvenci 1 vysílám každý den do pěti, takže nemůžu někde sedět celý den a čekat, až na mě přijde řada s makeupem. Většinou přiběhnu na poslední chvíli. Anebo tu zakázku nemůžu vzít, protože se to časově 'nepotká'."

Když ráno vstáváte, jak dlouho vám trvá, než si vyberete oblečení, nalíčíte se, zkrátka, než jste 'použitelná'?
"Běžně se moc nelíčím. Jen řasenka, tvářenka a pudr, to je deset minut. Ráno se mi trochu klepe ruka, takže občas mi to dá zabrat. A oblečení záleží na tom, jestli mám po rádiu ještě práci. Když ne, jdu v teplákách a kulichu, u toho se nemusí nic vymýšlet. A když mám pak ještě nějakou akci, rozmýšlím se už večer. Předcházím hysterickému pobíhání po bytě a hledání 'toho černýho roláku'. Navíc ráno jsem trochu pomalejší, takže si šetřím nervy."

Vyjdete někdy na ulici třeba jen tak, v domácím oblečení, bez makeupu?
"Ano, často. Hlavně se psem. Ale to kdybyste mě viděli (směje se). Paní modelka jak hastroš, ráno opuchlá, sotva vidím na cestu, na pyžamu natažené tepláky, v pantoflích tlusté ponožky, do toho skákající nadšená Mia... Radši nosím kšiltovku, nechci malé děti strašit po cestě do školy."