A její ambice jsou nemalé: programovou nabídkou jasně útočí na pozice svých komerčních konkurentů Novy a Primy.

Své vysílání spustí 11. ledna, už v 11.01 seznamovacím pořadem Rozsvítí se vám, který bude uvádět Zuzana Bubílková s Milošem Knorem.

Hlavní show však pod názvem Karneval na Barrandově v přímém přenosu odstartuje až ve 20.15. A TV Barrandov se pyšní tím, že v ní – na rozdíl od silvestrovské show TV Nova Mejdanu roku z Václaváku – vystoupí ty nejpopulárnější české celebrity současnosti, tedy Karel Gott, Lucie Bílá nebo Jiřina Bohdalová. Jen pro tento večer nechala TV Barrandov vytvořit speciální jeviště o neskutečné rozloze 1000 metrů². Účinkující budou muset během přenosu ujít celý kilometr.

Sází na původní tvorbu
Základ programové nabídky TV Barrandov tvoří jeho původní vlastní tvorba. Základ programu bude tvořit zábavní složka postavená na filmech, seriálech různých žánrů od romantických, přes lékařské až po krimi, např. původní český s názvem Profesionálové. Podstatnou složku programového schématu však budou tvořit i původní pořady laděné publicisticky. Především Politická Bubu Show, s níž se na obrazovku vrací Zuzana Bubílková nebo soudní show Suďte je.

Hlavní taháky TV Barrandov:

Talk Show Jana Saudka
Pořad uvede nejslavnější český žijící fotograf v roli zpovědníka ve velmi otevřených rozhovorech. Mezi hosty prvních dílů se mají objevit např. Bára Basiková, Jan Hřebejk, Josef Vojtek či Bára Nesvadbová.

272784:gallery:true:true

Politická Bubu show aneb Konečně bez cenzury
Návrat Zuzany Bubílkové slibuje osvědčenou školu politické satiry. Oslovuje diváky všech generací. Vedle glosování aktuálních událostí uplynulého týdne si Zuzana Bubílková bude do každého pořadu zvát jednoho hosta, kterého podrobí téměř křížovému výslechu.

272786:gallery:true:true

Cyranův ostrov
Sitcom z pera Ivana Mládka, který se představí v jedné z hlavních rolí. Seriál nabízí pohled na život chudé české rodiny, která v restituci získá středověkou tvrz Cyranův ostrov. Aristokratické vystupování a noblesní šatník kontrastuje s jejich zvyklostmi z paneláku.

Profesionálové
Původní český seriál, sitcom z prostředí policejní služebny o mužích zákona a hodně zapeklitých zločinech. Na obrazovky přivede např. Alexeje Pyška nebo Josefa Poláška.

KokoTV
Zřejmě varianta nováckého Tele Tele stojí a padá s výkony protagonistů úspěšné stand-up série TV HBO Na stojáka. Zábavný pořad o všem, co se nestalo, ale stát se mohlo.

Suďte je
Soudní show si klade za cíl vpustit do soudní síně zdravý rozum, obyčejný lidský úsudek a přirozené emoce. Zabývá se kontroverzními, často už uzavřenými případy české justice. O vině či nevině rozhoduje devítičlenná porota složená z diváků.

90 minut

Podvečerní proud novinek, které zajímají českou společnost. Moderátoři pořadu diskutují mezi sebou o tom, co se aktuálně děje doma i v zahraničí. Konfrontují své názory s reportéry, moderátory zpráv, hosty pořadu. Do diskuse se zapojí i sami diváci.

Jak bude
Předpověď počasí, která hodlá konečně vyslyšet diváky, které víc než lepý vzhled zajímá důvěryhodnost moderátora - rosničky. Tím je na TV Barrandov Miloš Čížek.


Jak naladit TV Barrandov

Vysílání nové digitální TV Barrandov lze přijímat čtyřmi způsoby:

1. přes satelit - což zajišťují firmy Skylink, Gital nebo UPC Direct
2. pomocí set top boxu
- televize spadá pod Multiplex 2 Českých radiokomunikací; vysílání Multiplexu 2 dostupné v šesti lokalitách zaručuje pro začátek pokrytí poloviny území Česka
3. prostřednictvím kabelu
- což nabízejí Kabel UPC, FCA TV, Nej TV, Moravianet, MMDS Sprey TV, Moravia TV, KK Cable a další
4. telefonní linkou (takzvaná IPTV) - poskytují Telefónica O2 TV, MATTES AD - 802.TV a další


Komu patří TV Barrandov?
Kapitál financující novou digitální televizi pochází z ocelářství. Držitelem licence je firma Barrandov Televizní Studio, kterou ovládá třinecká společnost Moravia Steel. Podle informací iDNES tvořil podíl ocelářů v televizi v poslední účetní uzávěrce 99,82 procenta. Osobou číslo jedna v Moravia Steel je miliardář Tomáš Chrenek, spolumajitel skupiny. Náklady na pouhý rozjezd TV Barrandov jsou odhadovány na miliardu korun, přičemž roční provoz přijde na další stovky milionů. Návratnost investice očekávají zástupci stanice po pěti letech. Cílovou skupinou diváků TV Barrandov mají být tzv. 'Husákovy děti', tedy generace dnešních třicátníků.

272787:gallery:true:true