O bratrově smrti takřka s nikým nemluví a tak jsou zatím jedinou její reakcí na krutou realitu výčitky, které zesnulému bratrovi adresovala prostřednictvím internetu. "Toto jsi neměl dělat!," napsala Wanda den po tragédii na internetovou stránku facebook.com, kde známí a kamarádi mladého Hryce založili skupinu s názvem 'Odpočívej v pokoji, budeš navždy v našich srdcích!'

Na Wandu dolehla zbytečná smrt Huga Hryce asi nejvíc ze všech. Byl pro ní nejen bratrem, ale i jedním z nejbližších lidí. V jiném světle ukazuje jejich vztah vzkaz "Hugo, já tě zabiju," který Wanda napsala na web jako reakci na video, ve kterém Hugo natáčel kamaráda, jak nastupuje do auta zaparkovaného v garáži přes boční okénko. To v červnu ještě podtrhl jejich otec Andrej Hryc, který pod stejné video dopsal "No vážně, zabít tě je málo."

Jak se zdá, šílené kousky, které Hugo s kamarády vyváděl, se jim oběma opravdu nelíbily. To ještě netušili, že se jejich výhružná slova naplní, a oni budou muset Huga den před Vánocemi pochovat.

Nebo rodina, ve které vládla absolutní důvěra a blízkost, přeci jen něco osudného tušila? Jasným důkazem bolesti, kterou v těchto dnech prožívá Wanda Hrycová, je i její prohlášení, že Bůh neexistuje, které na internet napsala přibližně před týdnem. Její smutek a zoufalství vyvrcholil 26. prosince prohlášením: "Hugo, když už teď všechno víš, tak mi kurva prozraď, jak to tu mám bez tebe přežít..."

Wanda Hrycová
Autor: anc

Bolest, se kterou se Wanda momentálně snaží vyrovnat, je pochopitelná. S bratrem měla opravdu vyjímečný vztah. Sourozenci si pomáhali i v pracovní oblasti. Hugo byl několik let produkčním v muzikálu Producenti, která Wanda přivezla na Slovensko. A když mu lékaři diagnostikovali rakovinu varlat, založila Wanda nadaci Nebojte se! a rozjela masivní kampaň, která vyzývala muže, aby nezanedbali prevenci proti této zákeřné nemoci.