Režisér letos na Silvestra nechce vidět ani na vteřinu TV obrazovku. Silvestrovský program na kterémkoliv kanálu podle něho totiž neslibuje nic zábavného.

„Spíš opakování každodenní silvestrovské šedi a nudy z Václaváku. Nebo odkudkoliv jinud. A to nejen na kanálu českém,“ řekl Blesku Adamec.

A protože má režisér Pojišťovny štěstí pocit, že se v televizi nic „jiskřivějšího konat nebude“, vyřeší to po svém. „Lahví nebo dvěma nějakého dobrého vína. A pokud jde o Silvestra, bude to s dvěma dětmi velmi jednoduché. Nedá se nikam vyrazit a dokonce do našeho malého rodinného cirkusu ani nikoho pozvat,“ svěřuje Adamec.

Televize bude podle něho sice nejspíš puštěná, ale vysílat u Adamcových bude buď kanál Minimax nebo Jim Jam. Tedy dětské programy, vesměs animované. „Už teď mám připravené francouzské z Bordeaux Chateau Fleur de Rol, saint Émilion Grand Cru 1994, móc dobré červené.

A na půlnoc a dále? Lahvinku opravdového bílého šampaňského CRISTAL Marque Déposée, Louis Roederer, Brut a REIMS, ročník 1999,“ těší se milovník vín Adamec.

Děti prý budou spát a on si s Janinkou bude povídat, spřádat plány na příští rok a dobrým vínem spláchnevšechny pachutě, které se na ně v roce končícím přisály.

„Pro nás to byl ale rok dobrý, takže si budeme spíš přát, aby ten příští byl alespoň takový jako ten končící,“ dodává režisér.