Proč dostal nejvíc hlasů právě Vágner, který si zahrál ve filmech jako Experti, Prachy dělaj člověka a můžete ho zastihnout na jevišti Divadla Radka Brzobohatého?

Co na vás zaujalo diváky natolik, že vás vynesli na 1. místo bleskové ankety?
"Kdybych se na to zkusil podívat očima diváků, tak možná to, že mezi bílými plášti moje oranžová bunda vynikne. Možná je to částečně taky tím, že povolání záchranářů je hodně vážené a lidi mají doktory ze záchranky všeobecně rádi, protože nám pomáhají v těžkých chvílích. No a taky mám samozřejmě hezky napsaný scénář, takže nemusím být nepříjemný jako třeba doktor Pusenský."

Fotogalerie
1 fotografie


Koho z kolegů jste tipoval na vítěze vy?
"Nejsem typický divák, ale z mého pohledu by měli největší šance asi Martin Písařík alias doktor Všetečka nebo Honza Šťastný jako doktor Frynta. Martin je ve skutečnosti i podle scénáře vtipný pohodář a má taky hodně fanynek mezi snowboarďačkami. A Honza Šťastný je zase velký sympaťák pro naše mamky, a i když působí přísně, tak je ve skutečnosti moc příjemný a zábavný."

Proč je podle vás Ordinace tak sledovaná?
"Jak jsem to vypozoroval ve svém okolí, tak se většina diváků - a hlavně divaček - začala dívat na první řadu v době, kdy tady nic podobného nebylo. Chytlo je to a už Ordinaci zůstali věrní. Taky se tam řeší vztahy - to všechny zajímá a baví. A v neposlední řadě je to dobře obsazený seriál."

Kdy jste stál poprvé před kamerou?
"Před tou filmovou tuším v prvním ročníku na herecké škole při natáčení nějakého zahraničního filmu, kde jsem hrál 35. vojáka ve 168. řadě."

Hrajete v seriálu, moderujete v rádiu, účinkujete v divadle. Kdy vídáte svou malou dceru?
"Snažím se kdykoliv mezi rádiem, divadlem, moderováním, dabingem a vším ostatním přijet vždycky aspoň na hodinku domů, abych ji viděl. Teď je totiž ve věku, kdy strašně rychle roste, přichází na nové věci a zkoumá okolí, a pokud to stihnu a jsem k večeru doma, jsem vždycky fascinovaný tím, co ji manželka přes den naučila a jak ona to zvládá. Většinou mě taky probouzí skákáním po hlavě a to je ten nejkrásnější budíček!"

Změnilo vás otcovství?
"Určitě mě změnilo. Nepatřím sice k těm, kteří by s příchodem miminka začali nosit bačkory a seděli s lahváčem u fotbalu, ale zklidnilo mě to, už tolik nepařím a neobrážím večírky jako dřív a jsem i na sebe opatrnější, když mám teď zodpovědnost za dalšího človíčka. Ale třeba takových adrenalinových koníčků jako parašutismus jsem se (i zásluhou velké tolerance rodiny) nevzdal."

Tři nejoblíbenější missáci z Ordinace:
1. Petr Vágner - MUDr. Radim Novák, 8193 hlasů
2. Josef Pejchal - MUDr. Adam Suk, 3595 hlasů
3. Martin Písařík - MUDr. Oskar Všetečka, 3548 hlasů

4. - 12. místo
4. Jan Šťastný - MUDr. Dalibor Frynta, 1783 hlasů
5. Ladislav Hampl - Matyáš Frynta, 1325 hlasů
6. Jiří Langmajer - MUDr. Tomáš Hruška, 1054 hlasů
7. Milan Bahul - MUDr. Vladimír Pusenský, 785 hlasů
8. Petr Rychlý - MUDr. Čestmír Mázl, 780 hlasů
9. Petr Štěpánek - Doc. MUDr. Eduard Vlašík, 754 hlasů
10. Jakub Gottwald - Kryštof Dyk, 571 hlasů
11. Pavel Batěk - MUDr. Lukáš Beneš, 529 hlasů
12. Ladislav Ondřej - Jakub Mázl, 379 hlasů