Ačkoli zářila spokojeností, její vztah s podnikatelem Ladislavem Polákem byl přísně tabu. A přestože se zdá, že Daniela Šinkorová má po dlouhých letech osamělosti svůj soukromý život pevně v rukou, Vánoce stráví s maminkou. Její milenec je totiž ženatý.

Fotogalerie
1 fotografie

Uplynulý rok pro vás v nejrůznějších ohledech asi nebyl jednoduchý, jak ho vidíte?
"Tím nejskvělejším pro mě po odchodu z Ordinace byla role v Hello Dolly a je mi nesmírně líto, že skončila. Ale v dnešní době kvůli financím končí hodně věcí. Dolly Leviová byla hodně dlouho hlavní náplní mého hereckého života."
Jak jste letos prožila ten osobní život?
"Hodně jsem se věnovala sebevzdělávání. Našla jsem sama v sobě takový klid a uspořádala si myšlenky, co dál. Co chci a co v životě už opravdu nechci. Takže jsem se třeba učila lyžovat, na to jsem neměla čas šest let. Udělala jsem si řidičák na motorku a naučila jsem se vařit, a myslím, že docela dobře. A začala jsem se učit další cizí jazyk - italsky."

Předpokládám, že to vaření souvisí s partnerským životem. Je to tak, že teď věnujete víc času svému soukromí?
"Já jsem v podstatě do odchodu z Ordinace soukromí neměla vůbec. Takový byl můj den: vstávala jsem v pět, od šesti do šesti natáčela, pak jsem spěchala do divadla na představení. Z toho jsem odcházela kolem jedenácté a ještě mě třeba čekal ples. Takhle naplno jsem jela zhruba dva a půl roku. Pak se člověk doma zvládne tak maximálně odlíčit a zalehnout, a to se mu ještě nepovede hned tak tu hlavu vypnout. Takže teď kromě jiného taky hodně spím, cvičím, chodím na masáže nebo do sauny. Mám daleko víc času sledovat dění v zemi, takže mám i větší přehled. Také hodně čtu."

Všechno to nahrává tomu, že už se asi taky připravujete na rodinný život?
"Na to se mě vůbec neptejte."

Čím jste se za ten poslední rok vůbec zabývala, když jste skončila v Ordinaci?

"Po skončení natáčení Ordinace jsem ještě hrála na Fidlovačce ve hře Hledá se muž, zn. Bohatý, kterou ovšem v červnu stáhli z repertoáru. To samé se bohužel stalo i s inscenací v Ústí nad Labem, na kterou jsem se hrozně těšila, to byla Hello Dolly. Přišla jsem, bohužel, o dvě nádherná představení a momentálně žádné divadlo nemám.O to víc jsem se proto opřela do zpívání."

Mimoto zřejmě i jezdíte po různých soukromých vystoupeních na večírcích?
"Zvlášť poslední dobou toho mám hodně, protože je období vánočních večírků a plesů. Na akcích nejen zpívám a tančím, ale i moderuji, jsem schopná pár vět říct i anglicky, mluvím slovensky a to všechno pořadatelé vítají."

Nicméně pro spoustu lidí stále zůstáváte oblíbenou doktorkou Gitou z Ordinace. Jak vidíte váš odchod dnes s odstupem? Udělala byste něco jinak?
"Každý člověk vyhodnocuje věci s odstupem času jinak a střízlivěji. Ale u mě se nemění to, že jsem dlouho přemýšlela o odchodu ze seriálu, a myslím, že to není trestné. Docela v klidu se to podařilo udělat třeba Romanu Zachovi nebo Lindě Rybové. Ale s nimi probíhaly domluvy, které v mém případě ze strany Novy neproběhly. Oni na mě opravdu zapomněli. Nejednali se mnou ani o tom, jestli nastoupím do šesté série, a já jsem se pak jenom dozvěděla, že už je napsaný scénář, který počítá s mou účastí."

Jaké vás čekají Vánoce? Budete v Praze, nebo na Slovensku s rodinou?
"Určitě budu s maminkou, které je 69 a je sama. Táta nám odešel docela brzo, tak ji nechci nechat samotnou. Navíc máme tradici, že se o Vánocích schází celá rodina. Já se na Slovensko dostanu tak čtyřikrát do roka, takže máma bude ráda, že mě uvidí, ráda se setkám se se sestrou a jejími dětmi."

Jaké máte plány na příští rok?
"Ráda bych natočila desku melodií z muzikálů a filmů."