Kvůli tomu, že herec je členem této církve, musí jí odvádět deset procent ze všech peněz, které vydělá. "Jsou to obrovské sumy," prozradil Blesku člověk z Krejčířova okolí. "Už jim dal půl milionu," dodal.

Fotogalerie
1 fotografie

Církev od svých členů, jimž se přezdívá mormoni, tradičně vybírá desátky. Ty potom používá na stavbu chrámů, provoz kaplí a misionářskou činnost. Tomáš Krejčíř, který živí pětičlennou rodinu, jde z kšeftu do kšeftu a tím dělá radost nejen doma, ale i své církvi.

Hrál Adama Rubeše v Rodinných poutech, v první řadě seriálu Ordinace v růžové zahradě horolezce Romana, moderuje Snídani s Novou a hlavně – vyhrál taneční soutěž Bailando. Od té doby ho zvou pořadatelé na plesy a různá vystoupení. Jen Bailando určitě přispělo mormonům na provoz 60 tisíci korun a další peníze plynou z tanečních kreací na večírcích. Navíc byl Tomáš Krejčíř dva roky po sobě tváří velké obuvnické firmy, což mu vyneslo milion korun. Sto tisíc z toho šlo do pokladny mormonské církve.

"Víra je soukromou věcí každého z nás," je přesvědčen Tomáš, který církvi poctivě platí z každého honoráře. „K mormonům mě přivedl kamarád z Ameriky,“ přiznal už před časem. To byl ještě svobodný. Teď už přivedl do mormonské církve celou rodinu, tedy děti Doru, Adama a Davida a manželku Gábinu.