Mladý Hryc musel okamžitě přerušit vysokoškolské studium v Moskvě, přiletět domů a podrobit se operaci, při které mu byl odstraněný zhoubný nádor. Když se mu mezitím začaly šířit po těle metastázy, musel podstoupit chemoterapii.

"To jsme nečekali ani v tom nejhorším snu," smutně řekl herec Hryc, který se musel vyrovnat s tím, že jeho syn Hugo má rakovinu. "Pro mě to byl obrovský šok. Myslel jsem si, že mě čeká relativně klidné a pohodové období, ale přišla jobovka nejhoršího druhu, jakou si jen dokážete představit," hovoří herec, který se momentálně pracovně nachází v Praze, kde natáčí film a televizní seriál.

Fotogalerie
2 fotografie

"Navzdory tomu se Hugovi snažím dávat podporu a koordinovat lékaře, kteří tento druh rakoviny umí léčit, jenže nikdy si s tím nemůžete být jistí. Všichni v rodině doufáme, že se všechno v dobré obrátí, a já pevně věřím, že se z toho chlapec dostane," dodal Hryc.

Ten musí být oporou nejen Hugovi, ale i manželce, kterou synova diagnóza psychicky úplně zničila. První příznaky zdravotních těžkostí mladého Hryce začaly už v září a přestože věděl, že jeho varlata nejsou v pořádku, tak nikomu nic neřekl a odjel do Moskvy, kde studuje na vysoké škole mezinárodní vztahy. V ruském hlavním městě se jeho bolesti stupňovaly do takové míry, až nakonec šel na vyšetření do nemocnice, kde mu urolog navrhl operaci.

"Sedl jsem do letadla a odletěl na Slovensko, kde mě operovali, a na histologii se ukázalo, že nádor byl zhoubný. Vzhledem k tomu, že se objevily metastázy, na bratislavské onkologii jsem musel podstoupit chemoterapii, která má čtyři cykly. V současné době jsem přibližně v polovině léčby," vysvětlil Novému času svůj současný zdravotní stav Hugo Hryc.