Těhotenství Antalové stála produkci statisíce a nervy navrch. Další dítě Aničky Krausové je už totiž v Pojišťovně vyloučené. To Blesku potvrdil i režisér Jiří Adamec: "To už by byla nuda. Postava Aničky musí teď chtě nechtě projít dramatickým zvratem."

Jako nejlepší dramatický zvrat si scenáristka Eva Papoušková vybrala smrt Aničky. "Mrzí nás to, ale seriál se nemůže řídit osobními životy herců do nekonečna," potvrdil Jiří Adamec.

Fotogalerie
2 fotografie

Antalová svou neobvyklou vášní k mateřství přišla o spoustu peněz. Její postava Krausové patřila mezi hlavní role a při patnácti tisících za natáčecí den si herečka měsíčně přišla minimálně na sto padesát tisíc. Od 5. řady seriálu, která se právě začala točit, Nova ušetří. Anička zemře a děj se přesune víc na Krause v podání Miroslava Etzlera.

"Jako člověk Alence každé děťátko samozřejmě přeju. Jako režisér bych ji ovšem nejradši přetrhl. Pojišťovně opravdu způsobila velké komplikace," netajil rozčarování Adamec. Původně bylo několik variant: Smrt, rozvod, stěhování ,nebo únos. Zvítězila ta konečná - úmrtí.

Antalová si ale ze ztráty role vůbec nic nedělá. "Rodina je pro mě nejpřednější a nikdy to nebude jinak. Aničkou Krausovou na úkor mé rodiny být nehodlám. Přestože mám tu postavu ráda," netají herečka, která si chce splnit svůj dávný sen. "Toužím po opravdu velké rodině, která vždycky zasedne za jeden velikánský stůl. A v tom mi nezabrání žádná role."