"Je to dost smutný. Tolik let jsme spolu byli a rozvedli nás vlastně za dvě minuty," poznamenala Dolinová.

A protože Míšu rozvedli jen pár hodin před její premiérou v Divadle U hasičů, do své postavy ve hře Sexmise dala úplně všechno. "S takovým nasazením jsem vážně snad ještě nikdy nehrála," přiznala po premiéře Dolinová, která svoji svobodu také s kolegy po představení pořádně oslavila. "Je to za mnou a začínám nový život," netajila a vychutnávala slastně na jazyku víno. Smích ale čas od času vystřídala vážná tvář a zvlhlé oči.

"Těžko se dá tolik let hodit za hlavu. Prožili jsme spolu přece bezpočet krásných okamžiků," přiznala herečka. Z těch pěkných chvilek to bylo určitě narození dcer Terezy (11) a Julie (8). Na dětech a společně nabytém majetku se také Michaela s manželem Jaroslavem dohodli v poklidu. A zůstali i dobrými přáteli. Jejich vztah se paradoxně možná ještě víc utužil. Pro Tučka už od samého počátku bylo samozřejmé, že děti zůstanou s matkou. A nepotřeboval ani soudem stanovené podmínky, jak často může děti vídat.

"Děti jsou přece i jeho, takže je bude mít, kdykoliv bude chtít," řekla Dolinová. Byla to právě Michaela, kdo podal žádost o rozvod. To když po roce zjistila, že její známost s předsedou Městského soudu v Praze Janem Sváčkem přerostla v zásadní životní partnerství.