Kateřina se díky ní na dlouhou dobu pasovala na naivní blondýnku. Bývalý prezident Miss Miloš Zapletal však Stočesovou vidí v poněkud temnějším světle. Právě o tom je třetí ukázka z jeho knihy 20 let s Miss aneb Říkali mi prezidente.

Díl 3.: Černá ovce - Kateřina Stočesová
Na třetí místo v našem agenturním žebříčku 'Miss Černá ovce' se zařadila Kateřina Stočesová, byť dlouho tuto anketu vedla. Jak jsem již popsal dříve, Kateřina Stočesová se stala miss tak trochu náhodou. Tato 'náhoda' se nám poté docela nevyplatila.

Série zvláštností kolem ní začala ještě před skončením 10. finále Miss ČR 1998. Tehdy se rozdávaly tři mercedesy, jeden pro Miss ČR, druhý pro Miss Sympatie a třetí pro vylosovaného účastníka této ankety.

Tradičně jsme se předem s finalistkami dohodli a podepsali smlouvu, že v případě získání dvou mercedesů věnuje vítězka jeden na charitu. Kateřina Stočesová se poprvé kvalifikovala do naší interní ankety ihned po svém vítězství v přímém přenosu, zhruba těmito slovy: "Agentura mi řekla, že mám jedno auto věnovat na charitu..."

Diváci se smáli, novináři kroutili hlavami a my jako organizátoři jsme nevěřili svým uším! Bohužel jsme se brzy přesvědčili, že nešlo pouze o hloupý omyl či výrok. Kateřina si chtěla skutečně ponechat obě auta, a tak se později pokusila s pomocí své právničky napadnout článek uzavřené smlouvy, ve které se předem zavázala, že jedno auto věnuje na dobročinné účely. Naštěstí náš právník a můj tehdejší partner JUDr. Oldřich Lichtenberg ji z této nekorektní snahy rychle vyvedl.
Příště: Lucie Králová