Nádherná dovolená na exotickém místě se pro půvabnou Denisu krátce po návratu domů proměnila v horor. Celé to odstartovalo jedno štípnutí komára. "Když jsem se vrátila domů, tak mi za pár dní po celém těle naskákaly červené fleky. Šla jsem k lékaři, který mi dal kortikoidy. Ale během tří týdnů se vše zhoršilo. Strašně se mi točila hlava, závratě, mžitky před očima a nesnesitelná bolest za kolenem na pravé noze. Díky tomu jsem špatně chodila, třeba do schodů jsem vůbec nevyšla," svěřila se Blesku Denisa.

Ochrnutá noha

Půvabnou blondýnku okamžitě odvezli do pražské nemocnice na Bulovce na krevní testy. "Provedli mi lumbální punkci a poté jsem pravou nohu přestala cítit úplně. Bylo to strašné. Nikdo mi nechtěl říct, co se se mnou děje. Asi po dvou týdnech mě převezli na neurologii do vinohradské nemocnice. Opět lumbální punkce, různé injekce, infúze, ale nic nepomáhalo. Naopak mi ochrnutí postupovalo po celé pravé straně výš," vzpomíná na chvíle děsu Denisa.

Invalidní vozík

Lékaři byli bezradní. Dokonce začali mluvit o roztroušené skleróze. "Byla jsem v depresi. Pořád mi běželo hlavou, je ti osmnáct a už nikdy nebudeš chodit," přiznává kráska, která se pohybovala s pomocí invalidního vozíku. Asi po dvou měsících jedna z mnoha léčeb zabrala. Ochrnutí pomalu ustupovalo a Denisa docházela na rehabilitace. Brzy vozík nahradily berle. "Byl to půl rok hrůzy, ale chodím a dokonce sportuji," raduje se studentka gymnázia.

Aby našla ztracenou jistotu, přihlásila do České Miss a postoupila do finálové desítky. "Potřebovala jsem poznat jiné prostředí a nabrat nové zkušenosti. Ať už to dopadne jakkoliv, jsem ráda, že jsem do toho šla.

Fotogalerie
5 fotografií