Na castingy se přihlásilo přes 1300 dívek. „Připadá mi, že dívky jsou rok od roku připravenější a zajímavější. Je vidět, že nic neponechaly náhodě a důkladně se na castingové klání připravily, což mě těší, “ řekla Super.cz ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová.

Přes 78 % uchazeček bylo z řad studentek. Jelikož soutěž není omezená výškou, tak nejmenší účastnice měřila pouhých 1,60 metru a nejvyšší 1,88 metru. Nejmladší uchazečka teprve sfoukla 17 svíček na narozeninovém dortu, zatímco té nejstarší bylo 23 let.

Do druhého kola castingu prošly všechny přihlášené, druhé kolo pak představovalo promenádu v plavkách. Z těch už mnoho vypadlo. V závěrečném kole se pak dívky prošly po mole na přehlídce, kterou pro ně připravila stylistka a finalistka České Miss 2009 Leona Grešáková.

Uchazečky, které se ale ve svém krajském městě neprobojovaly mezi semifinalistky, mohly také obdržet tzv. divokou kartu. Díky té se slečna mohla přihlásit ještě na jiný casting. Divoká karta například pomohla Nikol Švantnerové, která v Plzni nepostoupila, ale v Českých Budějovicích se mezi vybranou trojici probojovala. Vzala tak nejspíš místo Kateřině Jankovské, která se tak na divokou kartu dostala do semifinále až v Karlových Varech.

V Praze se mezi postupující dostala vnučka herce Jana Kačera a Niny Divíškové Josefína a dcera ředitele Fakultní nemocnice Motol Karolína Ludvíková. Ta ovládá znakovou řeč a učí se čínsky. Mezi semifinalistkami ale nechybí ani sportovkyně, například Tereza Fajksová byla donedávna volejbalistkou v extralize.

O finalistkách se rozhodne 8. prosince, ty se pak utkají na jaře v přímém přenosu na televizi Prima.

Fotogalerie
14 fotografií