Dara dorazila na policejní služebnu v Praze Ďáblicích před devátou hodinou ráno. Doprovázel ji její právník. Působila ustaraným a nervózním dojmem. Po slyšení Dara spolu s právníkem ihned odjeli ve staré zelené felicii s řidičem policejního auta. Rolins se tak chtěla vyhnout médiím, proto poprosili policii, aby je z místa odvezli.

„Hlavně aby se už vše vyřešilo a nebyl soud,“ svěřila Blesku Rolins. Soudu se totiž zpěvačka momentálně bojí nejvíc. Mohl by jí také překazit další plány minimálně na půl roku dopředu. Psychický stav Rolins se od nehody sice trochu zlepšil, ale protahování celé kauzy by jí mohlo ještě více ublížit.

„Už můžu některé dny normálně spát. Budím se třeba dvakrát do týdne. Pořád si nemůžu uvědomit, proč se to stalo, a někdy vůbec nechápu, že se to vůbec stalo,“ vylíčila svoje pocity Dara.

Advokát zpěvačky JUDr. Robert Vladyka se k celé situaci vyjádřil v rozhovoru pro Blesk.cz.

Jak slyšení probíhalo, co paní Rolins řekla?

"Bylo to podání vysvětlení na polici, kdy ze strany mé klientky paní Rolins byla popsána ta nehoda a ten průběh, pak to, co té nehodě předcházelo a co po tom samozřejmě následovalo, Vypověděla vše ze svého pohledu."

Jak dlouho trvalo slyšení?

"Zhruba hodinu a půl až dvě hodiny."

Byla na policejní stanici i vdova paní Rotreklová?

"Ne, nebyla tam. Přišel pouze její právní zástupce."

Jak se bude případ dál vyvíjet?

"Nyní je to v rukách policie, která bude čekat na závěry znaleckého posudku. Poté se rozhodne, jaký bude další krok."

Budou požadovat pozůstalí pana Rotrekla od Dary Rolins finanční vypořádání?

"Ne, tak na toto téma jsme nehovořili, nikdo žádné požadavky z protistrany nevznesl."

Kdy policie případ uzavře?

"Měla by to být tak polovina až konec září."

Našla policie svědka té nehody?

"To nevím, tuto zprávu nemám od nich oficiálně potvrzenou, ale dle mých informací tam nebyli žádní svědci kromě toho cyklisty, ale ten stejně není bezprostředním svědkem té dopravní nehody. Takže by se tam žádní jiní svědci neměli objevit. Ale nedá se to vyloučit."

Jak se tragédie odehrála

Nehoda se stala v sobotu 10.7. deset minut po poledni. Rolins se levým bokem svého terénního auta srazila s třiašedesátiletým řidičem skútru v zatáčce pražské ulice V Šáreckém údolí. Ten byl okamžitě kvůli zraněním, které po srážce utrpěl, převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice, kde po třech hodinách zraněním podlehl.

Fotogalerie
4 fotografie