Jak se tragédie odehrála

Nehoda se stala v sobotu deset minut po poledni. Rolins se levým bokem svého terénního auta srazila s třiašedesátiletým řidičem skútru v zatáčce pražské ulice V Šáreckém údolí. Ten byl okamžitě kvůli zraněním, které po srážce utrpěl, převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice, kde po třech hodinách zranění podlehl.

Infografika: Takhle se nejspíš stala nehoda, při níž po střetu s autem řízeném Darou Rolins zemřel motocyklista
Autor: Blesk

„Manžel jel z ryb, v zatáčce do něj Dara Rolins nabourala. Prostě to do něj napálila takovým způsobem, že zůstal ležet a na operačním sále vykrvácel,“ uvedla v hlavním zpravodajství televizi Prima manželka mrtvého muže.

Jestli nehodu způsobila ona, nebo zemřelý řidič na motocyklu, zatím není jasné. O všem rozhodnou policejní vyšetřovatelé. Pokud by prokázali vinu Dary Rolins, hrozí jí až tři roky za mřížemi. Celá událost Daru údajně psychicky srazila na kolena. Přítomen tragédii byl i svědek, který ji vyfotil.

Výzva!
Hledáme cyklistu, který byl svědkem nehody Dary Rolins, při níž zemřel 63letý motocyklista! Ozvěte se Blesk.cz! Nabízíme finanční odměnu! Volejte na 724 014 586 nebo pište na online@ringier.cz

Fotogalerie
12 fotografií

Uzavírá se před světem

Podle všeho je Dara psychicky na dně. Ze svědomí nemůže vymazat tragédii, kdy se její terénní mercedes smetl motorkáře. Nyní by měla údajně pobývat se svou dcerou Laurou a manažerkou Evou Skallovou na hausbótu na slapské přehradě. Zpěvačka má od soboty neustále vypnutý mobilní telefon a nereaguje ani na zprávy od svých přátel.

Její manažerka se celý den k případu nevyjadřovala, později blesk.cz poslala stručné vyjádření. „Rodina Dary si nepřeje sdělovat žádné informace,“ řekla manažerka Eva Skallová.

Svědkem nehody byla i zpěvaččina dcera Laura

V osudný den jela Dara v autě se svojí dcerou Laurou (2). V zatáčce se střetla s třiašedesátiletým mužem na motocyklu, který se vracel s úlovkem z rybaření. „Vřítil se jí rovnou pod kola, protože se vyhýbal cyklistovi,“ popsal Blesku situaci Dařin kamarád. Ten si myslí, že podíl na nehodě, při které zemřel člověk, má Rolins minimální.

Ještě v sobotu žila zpěvačka v domnění, že muž má po nehodě jen zlomenou ruku. Pak se dozvěděla zdrcující informaci. Muž svým zraněním podlehl!

Vdova po zesnulém má ale jasno: Podle ní je viníkem nehody zpěvačka! „V zatáčce do něj Dara Rolins nabourala mercedesem na velkých kolech. Prostě to do něj napálila takovým způsobem, že zůstal ležet a na operačním sále vykrvácel,“ prohlásila v televizi.

Bourala už dříve na dálnici

Zpěvačka Dara Rolins má řidičák už deset let a mohlo by se zdát, že je Dara zkušenou řidičkou. Řidičské zkoušky dělala v osmadvaceti společně s kamarádkou Simonou Krainovou.

Podle člověka z blízkého zpěvaččina okolí Dara sice občas jezdí ráda rychle, ale zato bezpečně. Navíc, když sebou veze dceru Lauru dává si o to větší pozor. Zpěvaččin sobotní zkrat se tak nedá zatím ničím vysvětlit. Nehoda se zřejmě stále vyšetřuje a ani policie ani Rolins nedává k případu žádné vyjádření.

Rolins měla kolizi už dříve a to na dálnici, když se vracela z Bratislavy do Prahy. "Na dálnici z Bratislavy do Prahy jsem v dešti v levém pruhu neubrzdila vůz před autem , které se rozhodlo asi ve stokilometrové rychlosti rychlosti předjet kamion," řekla tehdy médiím.