A tak jí třeba automobilka BMW věnovala svůj klenot, nadupanou čtyřkolku X3. A to je nějaká paráda! Když Petra nové auto přebírala, obdivovala hlavně velký kufr a luxusní vybavení. Na ženu ještě docela přijatelné kritérium. Těžko čekat, že by něžná ženská duše ocenila třeba sekvenčně dvěma turbodmychadly přeplňovaný řadový šestiválec o výkonu 230 kW či neskutečně citlivou a přesnou osmistupňovou automatickou převodovku…

Motor z říše pohádek

35d v označení tohoto povedeného SUV (sportovně—užitkového vozu) znamená v bavorácké mluvě celohliníkový šestiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly. Jeho výkon 230 kW není zas tak brutální, jízdní projev však ano. Má stejnou dynamiku jako stejný třílitrový benzinový agregát 35i, navíc je úspornější. Kombinovaná spotřeba je jen něco málo přes šest litrů na 100 km! Neskutečné je zrychlení této téměř dvoutunové rakety, z nuly na 100 km/hod. za zázračných 5,8 sekundy!

Přesný automat

Na skvělém dojmu z jízdy se podepisuje nebývale přesná a intuitivní osmistupňová automatická převodovka. Jejímu kouzlu snadno podlehnou i nejzarytější odpůrci automatů. Aby toho chvályhodného nebylo málo, blízko k dokonalosti tlačí jízdní vlastnosti auta i pohon čtyř kol označený v názvu xDrive.

Kufr na tenisové bágly

Petře se velmi líbí prostorný kufr a opravdu, 550 litrů je velice solidních. Tam se vejde hned několik objemných tenisových tašek a náhradních raket. X3 přitom není s délkou 4,6 metru a šířkou 1,9 metru zas tak obrovským autem, třeba ve srovnání s větším bratříčkem X5.

Klady a zápory
+ Vynikající motor
+ Přesná automatická převodovka
+ Prostorný interiér

- Tuhé nastavení vozu
- Drahá příplatková výbava
- Vysoká cena

Petra Kvitová

Naše tenistka patří k absolutní světové špičce. Vyhrála jak slavný Wimbledon, tak Turnaj mistryň. Olympijský turnaj v Londýně jí sice nevyšel, nyní je ale na turnajích v USA opět ve velké formě.

Fotogalerie
7 fotografií