Kráska Alena Šeredová a fotbalista Gigi Buff on (oba 34) si nedávno pořídili nejen luxusní sídlo ve Špindlerově Mlýně, ale i dvě ratolesti, syny Luise Thomase (4) a Davida Lee (2). Na rodinné výlety tedy jezdí větším bourákem. Dárek od manžela tak využívá Alena jen občas, když jede třeba ke kadeřníkovi, či na kus řeči s kamarádkami. Podívejme se zblízka na tenhle dáreček, Audi A1 Sportback!

Motory na dietě

V A1 může pracovat celá škála motorů, od benzinového motoru o objemu 1,2 litru po raketu 1,4 TFSI s výkonem 136 kW (maximálka 227 km/h), nechybí ani vznětové agregáty. Jedno mají společné: Jsou perfektně odhlučněné a do kabiny neproniká téměř žádný kravál. Naftové motory jsou vynikající, například 1,9 Tdi (77 kW) je dostatečně pružný, přitom se spotřeba pohybuje kolem 4 litrů nafty /100 km. Paráda. 

Malé velké auto

A1 je malé čtyřmetrové auto, které by si rozhodně neměli pořizovat basketbalisté. Také kufr s objemem 270 litrů nepatří k největším. Na zadních sedadlech je limitní výška pasažérů kolem 175 cm. Čtyřmístná verze auta tak umožňuje pohodlné cestování čtyřem osobám průměrného vzrůstu. Lepší je rozhodně pětidveřové provedení, u třídveřového je obtížné z místa řidiče nastoupit a usednout na zadní sedadlo.

Robotická přesnost

Celé auto je nastavené na luxusní jízdu, je možné si i trochu zazávodit, ostřejší zatáčky nedělají autíčku žádný problém, díky skvělému podvozku je jízda požitkem. Je až roboticky přesná, bez emocí, což může některým hravějším řidičům vadit, ti by měli vyzkoušet třeba legendární mini.

Fotogalerie
9 fotografií