Jim Carrey (61) se prý rozhodl odejít do hereckého důchodu poté, co loni zazářil v roli záporáka v rodinné komedii Ježek Sonic 2. Ostatně po náročných čtyřiceti letech před kamerou se ani nedivíme. Komické vlohy prý měl už od malička a od 15 let se snažil prosadit se v showbyznysu.

Začínal po klubech v Torontu, kde si ho všiml komik Rodney Dangerfield, ten ho přivedl do Las Vegas a nastartoval jeho hvězdnou kariéru, jež se brzy přesunula do Hollywoodu. Ač původně bavič, dokázal Jim Carrey později překvapit i v charakterních rolích, takže se snad můžeme těšit, že si pro své fanoušky ještě nějaké to překvapení nechává a s jeho odchodem na odpočinek to není definitivní.

Tip na video: Podívejte se, jak bydlí herečka Lucie Benešová.

Video
Video se připravuje ...

 Videohub

Magické útočiště

Aby to měl blízko „do práce“, žil dlouhá léta herec v rozlehlém sídle na předměstí Los Angeles, v sousedství dalších hollywoodských hvězd. Rezidence, u které nechybí bazén s vodopádem a soukromý tenisový kurt, se nachází uprostřed zalesněného pozemku. Vzhledem k tomu, že v Kalifornii většinu roku přes den neklesá teplota pod 20 °C, žije se tady hodně venku.

Herec si nechal před domem vybudovat dlážděnou terasu s klasickou dřevěnou pergolou porostlou popínavkami. Na dalších zastřešených terasách měl dokonce postel a kulečníkovou hernu. Ostatně o zábavu v Carreyho sídle nebyla nouze – vedle sportovního vyžití nechybí kinosál zařízený ve stylu art deco a sbírka umění. Některé z obrazů na stěnách jsou dokonce jeho vlastní tvorbou.

Sídlo s pěti ložnicemi a šesti koupelnami prodává herec za 26,5 milionu dolarů a prý doufá, že i pro příštího majitele bude nadále „magickým útočištěm“.

Další zajímavé návštěvy a spoustu užitečných rad a tipů ze světa bydlení najdete v srpnovém čísle Blesku Bydlení, které je od 19. 7. k dostání na novinových stáncích. Seženete ho také na Kosik.cz nebo si ho můžete pohodlně a s dopravou zdarma koupit v našem iKiosku!