Funkčnost a moderní vzhled

Kromě toho, že plisé žaluzie vypadají elegantně a skvěle se hodí do každého moderního interiéru, jsou také plně funkční. Spolehlivě vám zatemní okna a uchrání vás pohledu kolemjdoucích či nežádoucímu světlu pouličních lamp nebo slunečních paprsků. Díky svém vzhledu nepůsobí nijak nepatřičně a dokonale splynou s oknem. Od klasických žaluzií se liší v tom, že je není nutné nainstalovat na celou plochu okna, ale můžete si namontovat pouze libovolně široký proužek.

Variabilní a vhodné na všechny tvary oken

Plisé žaluzie jsou také neuvěřitelně variabilní. Jejich rozměr se dá totiž zcela přizpůsobit rozměrům daného okna. Ani atypická okna tak nemusí zůstat nezastíněna. Kromě variability tvarů jsou nabízeny v širokém spektru barevných provedení. Při vybírání vhodného odstínu budete mít na výběr ze stovek barev. Barvu žaluzií tak bez problému navolíte podle jednotlivých místností.

Snadná údržba je samozřejmostí

Pokud se budete chtít zbavit částeček prachu usazených na roletách, skvěle vám k tomu poslouží měkký kartáček či jemný hadr lehce namočený ve vodě. Vždy ale při jejich čištění buďte šetrní, abyste si žaluzie zbytečně nepoškodili. Dojde-li k opravdu velkému znečištění žaluzií, dají se také vyprat. Znovu si ovšem dejte pozor na šetrnost a dodržujte doporučený postup.

Kombinace plisé žaluzií s venkovními? Proč ne!

Plisé žaluzie se dají umístit pouze na část okna, a proto se k nim na doplnění skvělé hodí venkovní rolety, někdy též nazývané předokenní. Tato kombinace je praktická, protože venkovní rolety fungují také jako skvělá ochrana před zloději. Při úplném zatažení udělají z vašeho domu nedobytnou pevnost, a vy se díky tomu nebudete muset obávat nechat svůj dům bez dozoru.

Autor: DEMAXIA, s.r.o.

Plisé žaluzie a jejich montáž

Zajímá vás, jak je náročná montáž plisé žaluzií? Zkušeným technikům zabere jejich instalace pouze několik minut. Během práce si zcela vystačí se šroubovákem a metrem a výsledkem budou dokonale namontované plisé žaluzie na míru. Samozřejmě, že jejich instalaci zvládnete i sami, ale většina prodejců nabízí jejich montáž zdarma, takže se rozhodně vyplatí využít služeb profesionálů.

Díky tomu vám po instalaci technik názorně předvede, jak žaluzie ovládat a podělí se s vámi také o tipy, jak se o ně správně starat. Zejména v případě atypických oken je ruka profesionála vítaná.

Plisé žaluzie vypadají elegantně a dají se díky široké nabídce barevných variant skvěle sladit s libovolným interiérem. Samozřejmě jsou také funkční, poskytnou vám skvělé zastínění a jednoduše se ovládají. Snadná je také jejich údržba, které spočívá v otírání měkkým kartáčkem či hadříkem. V neposlední řadě jsou také nehořlavé a poskytnou vám pocit bezpečí. K montáži si můžete přivolat zkušeného technika, kterému práce zabere pár minut a názorně vám předvede, jak žaluzie ovládat a poradí vám, jak o ně správně pečovat.

Autor: DEMAXIA, s.r.o.