V závěsech je velký trend lehkých materiálů, jako jsou len či bavlna se sepraným efektem. Pokud dáváte přednost zatemňovacím závěsům, minimálně v ložnici, pak sáhněte po tkaninách se sametovým či saténovým povrchem. V tomto případě většinou půjde o odolnou syntetiku, nejspíše polyester – u některých výrobců, kteří dbají na ekologii svých produktů, najdete polyester recyklovaný.

Aktuálně módní barvy jsou lososová, olivová, tyrkysová pro lehké varianty závěsů nebo růžová, petrolejová a smaragdově zelená v kategorii silnějších tkanin. Vedle však nešlápnete, když v obou případech sáhnete po nadčasové béžové, krémové a různých tónech šedé.

Fotogalerie
31 fotografií

Záclony nejsou out!

Záclony v posledních letech ustoupily do pozadí, ale nyní se opět vracejí – mimo jiné i jako důsledek obliby boho stylu, pro nějž je charakteristické vrstvení textilií. Pro moderní záclony jsou typické jednoduchost, lehkost a do určité míry i rustikálnost materiálu.

Když už vzory, tak spíše decentní a jemné, nebo naopak výrazné tištěné motivy květů či palmových listů, které reprezentují populární botanický styl. Stálicí je bílá a krémová, ale objevuje se i šedá a světle růžová.

Své místo v sortimentu mají i stahovací záclony, které si výborně rozumí s venkovským, ale i skandinávským stylem bydlení.