Kombinace akčních, téměř katastrofických scén a triků s hravým humorem, to vše korunováno výraznými hereckými výkony a dobovou výpravou, slibuje velkolepou podívanou, při které se budou stejně dobře bavit děti i dospělí.

Ukázky z filmu Tajemství mumie
Autor: HCE.cz

Z vejce nebezpečná příšera

Hlavní hrdinka je toho času zrovna v Egyptě, aby tam prozkoumala mumie, když doma v její domovině zavládne panika. Z vejce pterodaktyla, starého 136 milionů let, které až dosud leželo na poličce v pařížském Národopisném muzeu, se totiž vyklube mládě. Pravěký pták rychle naroste do obřích rozměrů a začne terorizovat město.

Šarmantní, odvážná a podnikavá novinářka Adèle Blanc-Sec tak musí obstát v těžkém úkolu – zachránit francouzskou metropoli před útoky pradávné nestvůry. Neohroženě se vrhá do boje s podvodníky, šílenými vědci, ale i zkorumpovanými politiky.

Ukázky z filmu Tajemství mumie
Autor: HCE.cz

Tajemství mumie, poutavou adaptaci klasického komiksu Jacquese Tardiho Neobyčejná dobrodružství Adèle Blanc-Sec, si pod režijní taktovku vzal známý filmař Luc Besson. Ten už má na svém kariérním kontě hitovky Pátý element, Johanka z Arku a Brutální Nulita. Akční film s humornými prvky vstoupí do českých kin 16. září.