Vedle Bruce Willise, jedné z největších hvězd žánru, diváky v hlavních rolích čekají herci, kteří spíše než zabité nepřátele a vystřílené náboje počítají své nominace na Oscara: Helen Mirren, John Malkovich a Morgan Freeman. Vidět elegantní dámu ověnčenou Oscarem za roli britské královny, jak si vychutnává střelbu ze samopalu je velký divácký zážitek.

Ukázky z filmu RED
Autor: HCE

Novela Red, napsaná Warrenem Ellisem a ilustrovaná Cully Hamnerem, která se stala předlouhou pro tento film, slavila za pouhé tři měsíce po svém vydání v roce 2003, obrovský úspěch. A režiséru Gregory Noveckovi, který si krátké dílko také přečetl, bylo hned jasné, že Red je ideální materiál pro filmovou adaptaci.

Ukázky z filmu RED
Autor: HCE

„Tu knihu jsem si okamžitě zamiloval. Warren a Cully jsou jedny z nejjasnějších hvězd v komiksovém vesmíru a spojením jejich talentů vznikl úhledný, velmi svižný akční thriller se skvělou hlavní postavou a velmi zajímavým ústředním motivem,“ říká Noveck.

Ukázky z filmu RED
Autor: HCE

Producent Lorenzo di Bonaventura k samotné knize řekl: „Velmi na nás zapůsobil špionážní kontext příběhu a byli jsme fascinováni myšlenkou o tom, co se stane, když jsou vysloužilí agenti odstraněni a administrativa nasadí novou krev. Hledali jsme také projekt, který by mohl být atraktivní pro některou z hvězd stříbrného plátna, která zatím nemá zkušenost s adaptacemi komiksů. A v RED jsme viděli potenciál to všechno obsáhnout. Šli jsme do toho a od začátku jsme věděli, že nás čeká skvělá jízda!“

Ukázky z filmu RED
Autor: HCE

Celému hereckému obsazení samozřejmě vévodí Bruce Willis, který byl pro tvůrce jasnou volbou. Vždyť akčně-komická postava trousící jednu hlášku za druhou mu sedne jako pistole do dlaně! „V celé žánrové směsici projektu RED jsem cítil něco opravdu svěžího,“ svěřuje se Willis, „a to mě hrozně přitahovalo. Má to svůj komediální, romantický i akční element.“