Během svého řečnictví popíjel víno nebo pivo a dál se navážel do přítomných celebrit. Niť suchou nenechal například na Jodie Foster, Kim Kardashian, Johnnym Deppovi nebo Natalie Portman. Televize NBC kvůli Rickymu raději ponechala sedmi vteřinovou rezervu ve zpoždění vysílání, aby mohli popřípadě rychle vystřihnout slovíčko fuck a další sprosté výrazy, které jsou pro prudérní Američany už moc. Zlaté Glóby moderoval Gervais už potřetí za sebou. Přinášíme vám jeho nejlepší hlášky večera.

O svém penisu a bobru Jodie Foster: "Žádné vulgární výrazy, nahota... nevadí. Protože mám velkou... slovní zásobu, ale malý penis. Je to pravda, ale je to jedno, hlavně, že funguje. Nikoho jsem tím snad neurazil. Rozhodně ne Mela Gibsona, nemluvím o jeho soukromí přeci, ale o jeho roli ve filmu. Viděli jste už Jodie Foster a jejího bobra? Já ho neviděl, ale mluvil jsem s mnoha muži, kteří tu jsou, ale ti ho také neviděli. Ale to neznamená, že na něm není nic dobrého." (Pozn. red. Gervais mluvil o filmu Pan Bobr, který režírovala Jodie Foster a hlavní roli si v něm zahrál Mel Gibson.)

Jodie na Rickyho vtípky reagovala s humorem
Autor: Profimedia.cz

O manželství Kim Kardashian a hollywoodských rozvodech: "Arnold a Maria, JLO a Marc, Ashton a Demi, Kim Kardashian a nějaký chlápek, ani si na něj nemohu vzpomenout. To manželství trvalo jen 72 dní, chápete to? To snad déle trvala děkovná řeč Jamese Camerona."

O Johnnym Deppovi: "Chci se tě na něco zeptat a buď upřímný. Jsi na nějakých lehkých drogách? Dělal jsem si legraci, to není otázka. Všichni známe odpověď. Viděl jsi už film The Tourist? (Pozn. red. Depp v něm hraje hlavní roli.)

Moderátor večera Gervais si neodpustil několik žertů na konto hollywooských hvězd
Autor: EPA, Reuters

O publiku: "Jste o moc lepší publikum, než to, které tu bylo minulý rok. Oni se v tleskání drželi snad při každém sprostém slovu."

O Natalie Portman: "V loňském roce získala Zlatý glóbus i Oscara za brilantní výkon ve filmu Černá labuť, v tomto roce si vzala oddechový čas na to, aby mohla mít dítě, a proto nebyla nominována za nic... Nikdy nedávejte rodinu na první místo."

Madonna si na konto Rickyho zažertovala
Autor: Profimedia.cz

O Madonně: Jedinou osobou, která se humorem Rickyho nedala vyvést z míry a jeho vtípek mu pěkně oplatila, byla zpěvačka Madonna. Tu Gervais uvedl jako pannu v narážce na její píseň Like a virgin. "Naším dalším hostem je popová královna. Ne, Eltone, ty to nejsi, je to žena (říká pobaveně při pohledu na zpěváka Elthona Johna). Je vždy "Vogue", je to "Material girl" a je jako panna ("Like a virgin") - přivítejte Madonnu."

"Když jsem ještě panna, Ricky, proč s tím nejdeš něco udělat? Nepolíbila jsem dívku už několik let... V televizi," žertovala na konto Rickyho Madonna.

Fotogalerie
61 fotografií