Kameník Tom Stavitel sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence najde v ambiciózním převorovi Philipovi, který se na ochranu prostých lidí a pro posílení jejich usoužených duší rozhodne vystavět velkolepý boží stánek zasvěcený vyššímu cíli, než je věčný boj pozemské statky.

Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v anglickém Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek.

Na pozadí třicetiletého boje o anglickou korunu mezi královnou Matyldou a králem Štěpánem se proplétají osudy několika postav, duchovních, řemeslníků i šlechticů, chudých i bohatých, místních i cizinců. Aby nalezli sami sebe a své místo v životě, musí někteří z nich projít dlouhou cestu, ať přes půlku Evropy, po stopách svých předků či napříč vlastním svědomím.

Fotogalerie
8 fotografií

Předlohou pro čtyřdílný výpravný film se stal oblíbený historický román z pera mistra akčních thrillerů Kena Folletta. Příběhu se ujali tvůrci z produkční dílny Ridleyho Scotta pod režijním vedením Sergia Mimica-Gezzana a s herci zvučných jmen (Donald Sutherland, Ian McShane, Rufus Sewell a další) natočili historickou fresku, která vám nedovolí vydechnout.

Film je k v distribuci na na 4 DVD Urania a balení obsahuje i páté, bonusové DVD.