"Film jsem ještě neviděl. Sice jsem k němu vytvářel muziku, ale nic svého jsem se vzhledem k silnému tématu neodvážil vymyslet. Předělal jsem starší modlitbu," přiznal Blesku Dan Bárta.

Na premiéru filmu Lidice, kde si zahráli například Karel Roden, Zuzana Fialová, Zuzana Bydžovská, Roman Luknár, Veronika Kubařová a Jan Budař, přišla spousta českých hvězd. První promítání snímku si nenechala ujít ani zpěvačka Aneta Langerová, která s sebou vzala i svého bratra, či skupina Divokej Bill.

Režisér Petr Nikolaev před premiérou poděkoval producentovi i režisérce Alici Nellis, která udělala velký kus práce při přípravě tohoto filmu. "Na tu jsem měl před natáčením jen dva měsíce, bez nich by to nešlo," uvedl.

Snímek Lidice se oficiálně objeví v kinech od 2. června. Doprovází ho soundtrack, na němž zpívají například Lucie Bílá, Aneta Langerová, Xindl X, Dan Bárta a skupina Divokej Bill. Vznikl pod vedením Michala Hrůzy, který napsal filmovou hudbu a spolupracoval s britským zpěvákem a skladatelem Jamesem Harriesem.

Fotogalerie
5 fotografií