Natáčení skončilo před týdnem v Nitře. Do kin se příběh z atraktivního prostředí rallye dostane koncem roku, řekli tvůrci na setkání s novináři na karlovarském festivalu.  Daniel Landa se objeví v hlavní roli závodníka Alexe, který je po nehodě postaven před fakt, že má nádor na mozku.

Šli jsme do rizika, kaskadéry jsme neměli

Jen díky rovněž nemocné Lucii, kterou ztvárnila herečka a zpěvačka Olga Lounová, se může opět postavit na závodní trať. Komplikací je slovenský mafián (Martin Havelka) i závodník, který se zamotal do kšeftu s lanýži (Roman Pomajbo). Na plátně se objeví také Rudolf Hrušínský a Rudolf Hrušínský mladší.

Příběh s podtitulem Život je o každém okamžiku vznikal podle Landy dramaticky. "Jsme rádi, že se nikomu nic nestalo. Místy jsme chodili do rizika, žádné kaskadéry jsme vzhledem k nízkému rozpočtu neměli a všechno jsme si museli udělat sami. Určitě to ale nebude film jenom pro příznivce motorismu, protože to je příběh o lidech, lásce a osudu, který je nezvratný. Bude pro všechny, kteří mají rádi trošku humoru, emoce i tu rychlou jízdu," řekl Landa na tiskovce.

Mirjam film natočila za 24 dní

Jeho žena Mirjam, která v celovečerním filmu debutovala v roce 2007 snímkem Kvaska, stihla vše natočit za 24 dnů. "Sami jsme nevěřili, že se to podaří. Původně jsme chtěli natáčet v angličtině a využít z 80 procent anglických herců. Poté, co jsme herečku původně obsazenou do hlavní role poprvé svezli v závodním autě, roli na poslední chvíli odmítla a museli jsme rychle hledat náhradu," uvedla.

Podle Landy všichni prokázali velkou odvahu. "Jezdili jsme lesními cestami až rychlostí 160 kilometrů v hodině a hrábli si na dno," řekl. Zástupci Nitry jim prý vyšli vstříc a moc pomohli. "Původně jsme měli točit v Tatrách a v Praze," vysvětlil s tím, že jde vlastně o česko-slovensko-britský film. Jeho žena označila žánr za akční komedii, jakousi "rallye movie", jak řekla. Filmovou hudbu složí pochopitelně Landa a připravuje i soundtrack.