Režisér slovenského původu je přesvědčen, že nový scénář je "dost dobrý na to, abychom podstoupili riziko a udělali to znovu". Zároveň ale Reitman upozorňuje, že není možné věřit všemu, co se píše na internetu, a že Murray scénář ještě ani nečetl.

Snímek Krotitelé duchů III má natočit filmové studio Columbia a podle informací z hollywoodského zákulisí by se rolí lovců nadpřirozených bytostí měli opět ujmout Bill Murray, Harold Ramis, Dan Aykroyd a Ernie Hudson.

První díl Krotitelů duchů, směsi komedie, sci-fi a hororu, natočil Reitman v roce 1984. Pokračování Krotitelé duchů II vzniklo o pět let později. Ve světových kinech vydělaly oba díly přes půl miliardy dolarů.

Krotitelé duchů a jejich největší hvězdy.
Autor: profimedia.cz


Podle mezinárodní filmové databáze IMDb se mají v pokračování objevit všechny původní hvězdy. Jak se od 80. let změnily a jak vypadají dnes?

Bill Murray (59)
Začínal jako komik ve slavné show Saturday Night Live. Díky filmům jako Tootsie (spolubydlící Dustina Hoffmana), Cadyshack či Na Hromnice o den více se stal hvězdou. V posledních letech si získal uznání kritiky za role ve filmech Ztraceno v překladu a Zlomené květiny.

Bill Murray
Autor: YouTube, AP


Dan Aykrod (57)
Záměna, Řidič slečny Daisy, Špióni jako my, Krásná mimozemšťanka a samozřejmě ´Krotitelé´, V 80. letech patřil Aykroyd mezi nejoblíbenější americké komiky. Filmy natáčí s většími či menšími úspěchy dál. Největším průšvihem byl film Crossroads, kde hrál otce Britney Spears.

Dan Aykroyd
Autor: AP, YouTube


Harold Ramis (65)
Herectví zabírá pouze část jeho kariéry (kromě ´Krotitelů´ jsme ho viděli třeba v hitu Lepší už to nebude či snímku Baby Boom). Pod filmy bývá podepsán také jako autor a režisér - Přeber si to, Na Hromnice o den více.

Harold Ramis
Autor: YouTube


Ernie Hudson (64)
Nejméně známý člen týmu. Jeho role byla původně větší a měl ji hrát Eddie Murphy. Ten se však rozhodl raději točit Policajta z Beverly Hills a šanci dostal Hudson. Velmi pracovitý herec, který každý rok pravidelně účinkuje v několika filmech, se do první hollywoodské ligy zatím stále nedostal. Viděli jsme ho například v komedii Slečna drsňák.

Ernie Hudson
Autor: YouTube


Sigourney Weaver (60)
Kromě Krotitelů duchů zářila v další veleúspěšné sérii – Vetřelec, která má zatím čtyři díly. V posledních letech se objevovala především v menších filmových produkcích, nyní ji skoro celá planeta viděla či uvidí v megatrháku Avatar.

Sigourney Weaver
Autor: isifa.com, AP


Režisér Reitman se odmítá spekulace Sigourney Weaver, která si nedávno ohledně třetích Krotitelů duchů pustila pusu na špacír. Podle ní se jedna z hlavních postav Peter Venkman (Bill Murray) v novém filmu může objevit jako duch Slimer a syn její postavy Dany Barrett Oscar jako člen týmu krotitelů duchů. "Nebudu se k tomu vyjadřovat. Sigourney byla zaneprázdněná natáčením Avataru, tak jsme spolu nebyli v kontaktu," dodal 63letý rodák z Komárna.