Markýza Angelika de Sancé de Monteloup, kulhavý hrabě Joffrey de Peyrac... Tahle jména se nesmazatelně zapsala do filmové historie. Kráska ze 17. století dokázala okouzlit nespočet filmových fandů.

Když se objevila zpráva, že se chystá zfilmování jejích nových příběhů, mnohé srdce zaplesalo. A radovat se mohou i čeští diváci. Natáčet se totiž bude u nás. 

Michele Mercier nahradí nová kráska

Okouzlující Michele Mercier, která proslula jako původní Angelika v 60. letech, již odešla do hereckého důchodu, a tak se musela hledat její nástupkyně.

Volba padla na francouzskou hvězdičku Noru Arnezeder (32). Ta má na kontě role v seriálu Kriminálka Paříž a méně známých snímcích, jako Paříž 36 a hollywoodských novinkách Safe House a The Words.

Právě za Paříž byla přitom nominovaná dokonce na Oscara - za ztvárnění písně Loin de Paname. Mezi její profesní úspěchy pak patří třeba i to, že se v roce 2009 stala hlavní tváří parfumérky Guerlain. Není divu. Její andělskou tvářičku však budou moci spatři i Češi.

Natáčet se bude v Česku!

Hraběte de Peyraca si střihne Gérard Lanvin (62) a nové díly mají zatím poněkud kostrbaté názvy - "Násilím provdaná za hraběte de Peyrac" a "Angelika na Dvoře zázraků a ve Versailles". První díl má mít premiéru v roce 2014.

A natáčet se bude mimo jiné v Česku! Jak píše dnešní MF Dnes. A to hned v několika malebných lokacích. V Telči, Praze, Kroměříži a na hradě Pernštejně. Díky tomu se právě v Telči konají již dnes a zítra konkurzy na stovky komparzistů.

Fotogalerie
21 fotografií