Dobová karikatura Yoko Ono, jejíž autorem je sám John Lennon - 1,7 milionu Kč. Šaty Lady Gaga - 585 tisíc Kč, maketa zbraně z jejího klipu k singlu Born This Way - 144 tisíc Kč. To jsou jen střípky z víkendové dražby v aukční síni Julien´s v Beverly Hills.

Zlatý hřeb večera však přišel v podobě snímků Marilyn Monroe. Vznikly v roce 1946 a je na nich zachycena teprve devatenáctiletá Marilyn, Hollywoodem v té době ještě nepolíbená.

K mání jsou další fotky

To se však ještě budoucí slavná herečka nemohla schovávat za svůj pseudonym a její okolí ji znalo pod jejím občanským jménem Norma Jeane Dougherty. Již coby teenagerka toho však Marilyn stihla poměrně dost - minimálně se provdat. Již v šestnácti si vzala svého prvního muže, mariňáka Jamese Doughertyho! Když se však manžílek vrátil z druhé světové, rozvedli se. Svobodná Marilyn pak v roce 1950 vtrhla do světa filmu. A do srdcí milionů fanoušků.

Jen o dva roky později pak nafotila další zajímavé a dosud nepublikované fotky. Ano, ty v sytě růžových sexy šatech, s helikoptérou v pozadí a populárním jazzovým hudebníkem po boku. Pokud někdo nestihnul víkendovou dražbu, může si pořídit aspoň tyto snímky - jejich odhadovaná cena se ostatně pohybuje tentokrát "pouze" kolem 1,9 milionu dolarů.

Fotogalerie
9 fotografií