Curtis (vlastním jménem Bernard Schwartz) si zahrál ve více než stovce filmů. Filmoví nadšenci si ho ale budou vždy pamatovat jako Joeho a Josefínu z komedie Někdo to rád horké, v níž se potkal s Marilyn Monroe a Jackem Lemmonem. Za Útěk v řetězech, v němž si zahrál se Sidneym Poitierem, byl nominován na Oscara.

Jeho život byl stejně dramatický jako jeho role. Byl šestkrát ženatý a prožil si románek i se sexuální ikonou Marilyn Monroe. Měl šest dětí, včetně herečky Jaime Lee Curtis. Zažil i rodinnou tragédii, když jeho syn Nicholas v roce 1994 ve věku pouhých třiadvaceti let zemřel na předávkování heroinem.

S drogami a alkoholem měl problémy i samotný herec. Během neuspěšného hereckého období utápěl svůj žal v alkoholu a šňupal kokain. Po ukončení kariéry u filmu se začal věnovat malířství a prodal obrazy v hodnotě několika milionů dolarů.

V posledních letech Curtis trpěl chronickou plicní nemocí a byl několikrát hospitalizován. V prosinci 2006 dokonce upadl do bezvědomí a od té doby  byl upoután na invalidní vozík. Ve středu o půlnoci zemřel doma ve své posteli.

Fotogalerie
5 fotografií