Podle Camerona by se studia neměla snažit stihnout konverzi do 3D v postprodukci poté, co byl film natočen v obvyklém dvourozměrném formátu. "Tvrdím, že nemůžete udělat dobrou konverzi dvouhodinového filmu v dobré kvalitě za několik týdnů, jako to zkusili u Souboje titánů," řekl Cameron na setkání filmových tvůrců v americkém Beverly Hills.

3D dodělané v postprodukci nemá kvalitu, musí se to natočit

První z dvoudílné série Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 je podle něj podobný případ, kdy převedení do 3D v postprodukci nefungovalo a tvůrci to nestihli. Společnost Warner Bros. minulý měsíc oznámila, že do severoamerické premiéry filmu, která má být za 14 dní, konverzi filmu do 3D nestihne a do kin ho uvede v původní verzi.

Podle Camerona by se následný převod měl používat jenom u osvědčených a oblíbených titulů, jako jsou například Čelisti, příběhy Indiana Jonese, Blízká setkání třetího druhu nebo Titanic. Pokud ale podle něj chce někdo mít film v 3D, měl by ho v 3D natočit. Dodávání 3D sekvencí do filmů v postprodukci podle něj nakonec povede k tomu, že třetí rozměr převezmou také televizní stanice. Avatar, který se vysílal rovněž v 3D, předstihl Cameronův Titanic jako nejvýdělečnější film všech dob.