Prvního hříšníka (22) zastavila hlídka v Otnicích. Neměl řidičák a ještě mu vyšel test na drogy pozitivní. Zastavené vozidlo navíc nebylo pojištěné a mělo propadlou technickou. „Mladíkovi přitom vůbec nevadilo, že byl za podobné přestupky nedávno řešený i na Hodonínsku,“ podotkl policejní mluvčí Petr Vala.

Pozitivní test na omamné a psychotropní látky měl i muž (35), jehož jízdu policisté přerušili v Holubicích. Řidič se mužům zákona přiznal, že si před jízdou dal pervitin a marihuanu. Navíc řídil, ačkoliv měl platnou blokaci řidičského oprávnění.

Vymlouval se na prášky

Třetí zfetovaný hříšník (28) skončil u odbočky na Velešovice. „Pozitivitu na amfetamin a metamfetamin ale mladík sváděl na prášky na předpis. Hlídku tedy následoval na lékařské vyšetření do nemocnice,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Feťáci za volantem: Na Slavkovsku chytili policisté čtveřici hazardérů Policie ČR

Nejkurióznější případ se odehrál v nočních hodinách na silnici poblíž Velešovic. Tam si místní policisté ve tmě všimli podezřelého vozidla, ve kterém seděli tři muži. Zakrátko se automobil rychle rozjel a hlídka se samozřejmě vydala za ním.

Auto prý jen tlačili

„Po zastavení ale kontrolovaný šofér vehementně odmítal, že by auto jakkoliv řídil. Snažil se přitom policisty přesvědčit, že vůz měl se svými kumpány pouze tlačit, což ale v devadesátikilometrové rychlosti šlo jen stěží,“ popsal tragikomickou situaci policista. Padesátiletý muž, který měl dva platné zákazy řízení, se po delší rozmluvě odmítl podrobit testu na omamné a psychotropní látky. 

V rámci novely silničního mu ve správním řízení za odmítnutí testu na alkohol nebo drogy nově hrozí až pokuta až 75 tisíc a až tříletý zákaz řízení. Navíc musí hříšník počítat i se šestibodovým ohodnocením.

Fotogalerie
5 fotografií