Kuře ala kachna
(autor: )
Zpět
na
POTŘEBUJETE: u 1 celé kuře u 1 patku chleba u 2 lžíce sádla u 2 špetky soli u 1 špetku kmínu POSTUP: Celé kuře omyjte, nasolte a okmínujte. Potom ukrojte patku chleba tak, aby se vešla do útrob kuřete. Nejprve však patku vydlabejte a vložte do ní 2 lžíce vepřového sádla. Takto naplněnou skývu chleba vložte do útrob kuřete, kůži sepněte jedním párátkem, aby při pečení ,,nevyběhla" a pečte jako obvykle na pekáčku a podlévejte vodou. Těsně před koncem pečení kuře naporcujte a ještě dejte asi na 10 minut pod gril. Skývu chleba vyjměte, ale nejezte ji. Takto upečené kuře chuťově připomíná kachnu. Podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem a se špenátem, ale chutná i s chlebem. Jana Pokorná, Chotěboř