Oblíbené místo pražských skejťáků, letenský Stalin, zase obchází strach. Znovu se tu objevila početná parta mladistvých, kteří místní skejťáky, mezi kterými často bývají i odrostlejší děti, napadají. Útočí jak slovně, tak fyzicky a pro zastrašení se podle údajných očitých svědků neostýchají vytáhnout nůž či předměty, které se tváří jako plynové pistole.

Na zhoršenou situaci upozornil příspěvek ve facebookové skupině Letenská parta a upozornění na partu výrostků se šíří i na Instagramu. „Na Stalin plaze ze zase stává, že přijde partička lidí, kteří podělávají ostatní. Nejen, že jich je hodně, ale jsou i ozbrojení a nemají problém za bílého dne vyndat nůž nebo dokonce pistoli. Chtěl bych varovat lidi, kteří se na Stalinu pohybují, aby si dávali pozor, nepřipadá mi to úplně normální,“ zní jeden z příspěvků, který sdílel David Z.

Situaci řeší Praha 7 i policie

Informací se začalo zabývat i vedení městské části v čele se starostou Janem Čižinským (Praha 7 Sobě). „Tak jako v minulých případech i nyní fungujeme ve spolupráci s policií, která problém řeší. Prosím o pochopení, není možné referovat o konkrétních opatřeních, cílem je přeci ty lidi odstrašit a případně chytit, reagoval starosta na sociální síti.

„Jsme ve spojení policií a ta zajištění bezpečnosti v dané lokalitě věnuje velké úsilí. Další kroky a postup policie raději příliš nekonkretizujeme, abychom nemařili jejich práci,“ potvrdil Blesku starostova slova mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš. V podobném duchu se vyjádřila i pražská policie. „V tuto chvíli nemůžeme podat přesnější informace, případem se zabýváme,“ sdělil Blesku mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Úspěšný zásah

Podle místních jsou zde v posledních dnech policejní hlídky velice často. „Policie tam hlídkuje každý den,“ napsala pod status Zuzana M.A to přineslo své plody. „Policie už úspěšně zasáhla,” uvedl ještě během nočních hodin starosta Čižinský na sociálních sítích. I nadálebyl ale skoupý na slovo. „Zásahy budou probíhat dál podle policejní taktiky. Nebudu komplikovat policii práci,” odpověděl Čižinský na dotazy uživatelů, zda by nemohl prozradit více.

Problémy byly už dříve

Podobné incidenty tu probíhaly už v minulosti. Loni na začátku letních prázdnin, tu obdobná partička napadla dva skejťáky. Jeden přišel o skejt, druhý dokonce kvůli zraněním skončil v nemocnici. K problémům docházelo i v roce 2018. Tehdy v únoru tak vandalové skejťákům poničili překážky. Po častějších policejních hlídkách a několika plošných zátazích se situace až do teď uklidnila.

Video
Video se připravuje ...

Sportovci na sítích: Habanec a jeho miliónová sledovanost. Jak těžké je prosazovat skateboarding? iSport.tv

Fotogalerie
18 fotografií