Akce Freddie for a Day je celosvětovou kampaní, která není jen o pořádné zábavě a vzdání holdu rockové legendě. Účastí lidé podporují nadaci bojující s nemocí AIDS, které ve svých 45 letech Freddie Mercury podlehl. „Je to vážně krásný způsob, jak oslavit Freddieho život a zároveň vybrat prostředky na charitu, která byla založena k uctění jeho památky a za účelem celosvětového boje proti AIDS,“ vysvětluje ředitelka Mercury Phoenix Trust Claudia Walker.

Dobrovolné vstupné

Akce přitom nemá stanovenou částku za vstupné, to je zcela dobrovolné. Výtěžek z něj a také z prodeje umělých knírků, kterým byl Freddie proslulý, pak poslouží nadaci k boji s AIDS. S černým knírkem a odznáčkem se pak mohou návštěvníci jako každoročně vyfotografovat i s rekvizitami ve zdejším fotokoutku.

Koncert a diskotéka

Celodenní oslavy pak vygradují večer. V osm hodin se na prknech Hard Rock Cafe představí kapela Queenie – Queen tribute band, která živě zazpívá hity, jež zpíval Freddie Mercury před miliony fanoušků. 

Na akci Freddie for a Day s kapelou vystoupí jedna z kolegyň z ‚Freddieho‘, muzikálová herečka známá z pražských divadel Charlotte Doubravová, která v muzikálu Freddie ztvárňuje Mercuryho přítelkyni a lásku ‚Mary Austin‘. Již tradičně bude váženým hostem kapely také sopranistka paní Petra Alvarez, sólistka Národního divadla,“ dodává ředitelka nadace Mercury Phoenix Trust. Následovat pak bude party s DJ, který bude hrát další velké hity kapely Queen. Celý program objevíte tady.

Kdy? 5. září
Kde? Hard Rock Cafe
Vstupné? Dobrovolné

Fotogalerie
7 fotografií