„Když za Jirkou přijdu, normálně si povídáme. Já mluvím, on píše na papír a jde to skvěle,“ prozradila Blesku hercova manželka Andrea (29) s tím, že hned první věta, kterou po narkóze napsal, ji dojala. Zněla: „Lásko, to zvládneme!“ Tužku s blokem mu lékaři přinesli na stolek hned, jak ho převezli z ARO na JIP v pražské Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích.

„Jiřík vypadá dobře. A že je v pohodě, poznám i podle toho, jak se pohybuje. Je v tom konečně zase život,“ pokračuje Andrea s tím, že její muž chodí už čiperně po pokoji a sám si zajde i do koupelny. „Je to úplně jiný člověk. To když ho tady hospitalizovali před operací se zápalem plic, tak se mi z pohledu na něj hrnuly slzy do očí,“ netají manželka.

Hodně »zaúřadovala« také psychika. Jakmile se Pomeje konečně rozhodl pro operaci, ulevilo se mu. Osvobodil se a dostal najednou chuť svůj nelehký úděl za každou cenu zdolat. „Mám z Jirky opravdu radost. Zatím vypadá všechno růžově. Jen se modlím, aby nenastaly nějaké komplikace! To se klidně po tak závažném zákroku může stát...“ přemítá Andrea.

Má tajné číslo!

Na JIP chodí pouze rodina. S nikým jiným Pomeje být v kontaktu zatím nechce. Proto mu Andrea také pořídila SIM kartu s novým číslem. A to měla povoleno poskytnout pouze hercovu kamarádovi, filmovému producentovi Pavlu Páskovi (50). „S ním si Jirka píše neustále. Úplně žasnu, jak najednou umí psát dlouhý esemesky,“ raduje se Andrea. Pomeje byl až dosud pověstný tím, že esemesky ze zásady nepsal.

Jiří Pomeje je po operaci: Jak dopadla? Přišel o hrtan a hlasivky!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Pomeje je po operaci: Jak dopadla? Přišel o hrtan a hlasivky! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
24 fotografií