Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zeman chystá velkou party na Hradě: Místo hladomorny tam prý chtěl mít vinný sklep!

Miloš Zeman dobré víno rád. Na Hradě si dnes připil s nejlepšími českými vinaři za rok 2013
Miloš Zeman dobré víno rád. Na Hradě si dnes připil s nejlepšími českými vinaři za rok 2013  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
13. března 2014
18:31

Miloš Zeman dnes na Hradě přijal nejlepší vinaře loňského roku a předal jim ocenění. Protože má prezident vínečko v oblibě, nesla se akce v uvolněné atmosféře. A Zeman si s chutí zažertoval: Po svém zvolení prý přemýšlel, že hladomornu na Hradě nechá předělat na vinný sklípek... Ještě veseleji ale bude na Hradě zítra. Zeman chystá velkou akci pro své podporovatele.

Miloš Zeman a víno, to je kombinace, která jde k sobě. Zeman však litoval, že prý neměl za rok své vlády z Pražského hradu zavítat do vinného sklípku. Prý by to ale rád napravil. "Nesmírně si vážím atmosféry vinných sklípků, zejména sklípků moravských. I když po dobu prvního roku po své inauguraci jsem se bohužel neměl čas ani jednou do takového sklípku zavítat. Snad to napravím v dalších letech," řekl Zeman před předáním ocenění nejlepším vinařům loňského roku.

A jak už je jeho zálibou, Zeman přidal i bonmot: "Navrhoval jsem dokonce, abychom místo hladomorny, která na Hradě bohužel není používána, zřídili vinný sklípek, ale bylo mi nabídnuto jiné místo, které má krásnou klenbu. A klenba, jak dobře víte, se k vinnému sklípku hodí," dodal.

Prezident Miloš Zeman si na Hradě připil vínem. Předával ocenění vítězům Národní soutěže vín Prezident Miloš Zeman si na Hradě připil vínem. Předával ocenění vítězům Národní soutěže vín | ČTK

Prezident ocenil, že vzorky v Národní soutěži vín procházejí velmi přísným výběrem. Absolutním vítězem se stal rýnský ryzlink ročníku 2011, pozdní sběr ze Zámeckého vinařství Bzenec.

Zeman chystá party na Hradě

Vyhlášení vinařských cen však bylo značně komorní akcí proti tomu, co nastane na Hradě zítra. Chystá se velká oslava při příležitosti prvního výročí Zemanovy inaugurace. Je na ni pozváno zhruba 260 lidí a její součástí bude přibližně hodinový koncert Hudby Hradní stráže. Nejde však o oficiální státní akci, nebyli na ni proto pozváni vrcholní politici, řekl dnes ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

"Není to státní akt typu inaugurace nebo oslav státního svátku 28. října. Jde o oficiální akci pana prezidenta, na kterou si zve své hosty, aby si připomněli všichni společně rok od inaugurace," vysvětlil Zemanův mluvčí.

Do Španělského sálu jsou tak kromě Zemanových podporovatelů z prezidentské kampaně nebo některých členů SPOZ - zemanovců pozvány i osobnosti veřejného a kulturního života. "Akce se jmenuje Můj první rok s vámi. Jejími hosty jsou lidí, kteří se podíleli na úspěchu Miloše Zemana v přímé volbě prezidenta," dodal Ovčáček. 

salto ( 14. března 2014 11:55 )

Rádi používáme velká a silná slova, že??? Nejhorší jsou jednoduchá řešení a názory. Inu ono přemýšlení bolí. Knížu bych do toho netahal, ten člověk je jenom jakýsi obveselovací folklór, i když jej někteří berou vážně

nejchytrejsi_cech ( 14. března 2014 08:58 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu Hodně štěstí a správných odpovědí!

itartas ( 14. března 2014 08:44 )

mathony...pes mění srst nikoliv své zvyky....staré přísloví

itartas ( 14. března 2014 08:43 )

salto...zřejmě máš na mysli, že ihned vyvěsil jak správný anální alpinista protektorátní vlajku na hrad? Že ihned podepsal dodatek k Lisabonské smlouvě a tím nás zbavil totálně svobody. Nebo co, že nechal padnout Nečasovu vládu jenom proto, že se Nečas někde objal s Putinem? Nebo, že mazaně navrhuje do tendru na dostavbu Temelína Francouze, kteří jsou předem odvaření? Nebo,že tiše toleruje fašistický příklon naší vlády k banderovské Ukrajině? Tyto zásluhy máš na mysli? Nějak obdobně by to udělal i kníže...

salto ( 14. března 2014 08:00 )

Zeman je chlap na svém místě a jestliže pořádá takovouto akci, tak plným právem člověka, který pro tuto zemi udělal jako málokdo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa