Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Smutné labradorce odstranili nádory: Už má nového páníčka

Autor: Jiří Čada - 
5. března 2012
18:49

K téměř neuvěřitelné proměně došlo v posledních dnech u smutné labradorky, která před dvěma týdny přišla o dva psí kamarády. Nejdříve auto srazilo labradora u dálnice D1 u Měřína. O pár hodin později zabil veterinář smrtící injekcí přímo na silnici německého ovčáka, s kterým tělo sraženého psa věrně bránila. Zoufalá, smutná a zubožená labradorka nakonec skončila na v útulku v Kletečné na Humpolecku, kde ji na těle objevili několik nádorů.

„Holka nám omládla,“ pochlubila se v pondělí Blesku se svojí novou svěřenkyní veterinární lékařka Kateřina Dvořáková z Tetčic na Brněnsku. Tam fenka do Klubu na ochranu zvířat doputovala po té, co jí v Kletečné na těle zjistili několik velkých nádorů a musela se podrobit náročné operaci.

Dnes už labradorka začíná slyšet na jméno Dorotka. „Původně jsme se vzhledem k jejímu zanedbanému stavu domnívali, že je jí tak osm let. Teď po těch chirurgických zákrocích znovu ožila. Ve společnosti ostatních psů se chová téměř jako štěně. Nebude jí více než čtyři roky,“ odhadovala veterinářka. Podle jejích slov, byla patrně v minulosti Dorotka využívána jako „fabrika“ na štěňata.

Teď je fenka již ve stabilizovaném stavu a je vděčnou pacientkou. Své zachránkyni to dává náležitě najevo.

Video  Labradorka  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

„Z krku jsem jí vyoperovala nádor velikosti slepičího vejce. Otevřené nádory měla také na mléčných žlázách. Díky patrně nekvalitní stravě má problémy se štítnou žlázou a má postižená i játra,“ bilancovala dosavadní léčbu Kateřina Dvořáková.

Na Dorotku se už o víkendu přijeli z Ústí nad Orlicí podívat její noví majitelé, kteří také přispěli na její léčbu. „Bude v dobrých rukou. V té rodině před nedávnem přišli o podobnou labradorku, po které nyní teskní jejich jezevčík,“ dodala veterinární lékařka.

severanka28 ( 13. března 2012 21:42 )

...na fotku ako labradorka nechápe čo sa deje s jej kamarátom sa mi veľmi ťažko pozerá...labradorka mala šťastie,som presvedčená že keby tam neprišli včas z Ligy na ochranu zvierat a BLESK rovnako by skončila aj labradorka...toho veterinára by mali utratiť ,debila. Psíka stačilo len uspať,keď už,nemusel ho utrácať...mohol si nájsť rodinu rovnako ako Dorotka.

naidka ( 6. března 2012 15:08 )

hofihofi: na vojně jsem nebyla a proto nechápu, že voják-veterinář nemůže za rozkaz velitele-starosty. Veterinář skládal přísahu, že nezabije zdravé zvíře v něčí prospěch, o tom tady bylo napsáno mnoho. Trvám na tom, že tato kauza byla účelově umlčena za skrytím nějakých nekalých praktik s množením psů kvůli hanebnému a tomto případě odpornému byznysu.

abyss ( 6. března 2012 12:05 )

b.r.s.a

abyss ( 6. března 2012 12:04 )

b.r.s.a

abyss ( 6. března 2012 12:03 )

Zobrazit celou diskusi