Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Monika (†23) svého vraha znala jen týden!

Autor: Čas.sk, šim - 
30. července 2010
07:52

Zavražděná Monika Šmidtová (†23) našla svého vraha na sociální síti Facebook. Od doby, kdy si ho přidala mezi přátele, do momentu její vraždy uběhlo pouze sedm dní. Znala ho jen týden, zřejmě se do něj bezhlavě zamilovala a on ji pak zavraždil.

Vražedná láska z Facebooku měla rychlý spád. Monika Šmidtová (†23) z Bánovic nad Bebravou zmizela beze stopy v noci ze soboty na neděli 24. července. Přitom ještě kolem poledne napsala do svého profilového statusu, že je šťastná, protože objevila nový druh lásky, o pár hodin později byla mrtvá.

Její tělo našli kriminalisté ve středu, po pětidenním pátráním zakopané v lese u obce Nitrica. Podle vyšetřovatelů ji uškrtil a doslova naskládal do vykopané jámy o rozměrech 115 x 70 centimetrů Martin Hačár (19). Monika se s ním seznámila přes Facebook. Znali se teprve týden. Jen sedm dní před svou smrtí si ho Monika přidala do svých přátel.

Osudová chyba

Monika udělala osudovou chybu, když se rozhodla jít na rande s člověkem, kterého znala jen z internetu. „Konala bez uvážení, pod vlivem okouzlení. Šla na rande s neznámou osobou bez toho, aby o tom dala někomu vědět. A to byla ta největší chyba,“ řekla slovenskému serveru Čas.sk psychiatrička Danica Caisová.

Láska přes internet málokdy končí stejně romanticky jako ve filmech. „Většinou jde o lásku, kterou cítíme k neznámému člověku, k učitelce ve škole. Proto je tak silná. Protože my nemilujeme danou osobu – nemůžeme ji milovat, když ji neznáme,“ vysvětluje lékařka.

„My milujeme pouze představu o té osobě, která je v našich představách úplně dokonalá. Není to reálná láska, pouze okouzlení. A když nedojde k naplnění, člověk zažije daleko horší zklamání než v reálném životě,“ řekla slovenskému severu Čas.sk Caisová.

wrunx ( 31. července 2010 11:16 )

ale naivita některých lidí vzhledem k jejich věku je prostě nepochopitelná.

kocicimama ( 30. července 2010 17:08 )

kde berou jistotu že se před tím neznali? mohli se před tím přece znát už dávno

panalev ( 30. července 2010 10:06 )

vraždy a věci nebyly, ale naivita lidí a sociální sítě těmto vrahům dobře nahrávají, jenže dívka si za to může sama, jak je mi líto mladého života!

Zobrazit celou diskusi