Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nahý Paroubek v Reflexu: Těhotná Petra prý kvůli tomu skončila v nemocnici

Reflex: Petro, nahý Jirka na žalobu?
Reflex: Petro, nahý Jirka na žalobu?  (Autor: Foto pro Blesk - fotomontáž Jan Ignác Říha (Reflex))
Autor: bel, jos, Reflex, pet - 
27. srpna 2009
18:07

Čtvrteční koláž na titulní straně časopisu Reflexu, kde nahý předseda ČSSD Jiří Paroubek objímá manželku Petru, šéfa ČSSD nepotěšila. "Mohli mi dát jen lepší tělo," posteskl si Paroubek.

V klidu nenechala ani těhotnou paní Petru. Ta podle šéfa ČSSD po přečtení článku skončila v nemocnici na kapačkách. "Teď jsem právě s ní, přečetla si článek v Reflexu. A musím říct, že je mimořádně odporný. Ani se jí nedivím," řekl Paroubek serveru Tyden.cz.

Jiří Paroubek navíc urazil novináře Jiřího X. Doležala! Čtěte ZDE!

Podle manžela by Petra  měla být brzy v pořádku. "Byla na kapačkách, ale před chvílí je odvezli. Večer půjde domů," dodal šéf ČSSD.

Petra ještě stačila  z nemocničního lůžka - jak je jejím zvykem- rozeslat do médií tiskové prohlášení.

Petra píše z nemocnice: "Článek časopisu Reflex z dnešního dne autorů Marka Stoniše a Pavlíny Wolfové mě přiměly k rozhodnutí soustředit se již plně na mé těhotenství. Vzhledem k tomu, že čekám první  dítě, jsem nyní na preventivním pozorování v nemocnici. Můj zdravotní stav i stav našeho miminka je dobrý."

Nahý Paroubek v Reflexu

Šéf ČSSD je jako John Lennon, milující a bojující. Tak ho alespoň vidí týdeník Reflex, který manžele Paroubkovy ztělesnil tak, jak před lety zobrazil časopis Rolling Stone člena Beatles Johna Lennona s manželkou Yoko Ono.

„To, co působilo u Lennona a Ono jako spontánní chování lidí s čistou myslí, však v jiných případech působí jako plánovaná taktika,“ vysvětluje šéfredaktor Pavel Šafr k článku, který má titulek „Předvolební reality show – Veřejná láska“.

Reflex: Petro, nahý Jirka na žalobu? Reflex: Petro, nahý Jirka na žalobu? | Foto pro Blesk - fotomontáž Jan Ignác Říha (Reflex)

Paroubkovi jsou většinou na podobná zobrazení citliví. „Nechci se k tomu zatím vyjadřovat. Reflex nečtu,“ vzkázala Blesk.cz Petra Paroubková. Její muž na dotaz, jak se mu fotomontáž lidí, řekl: „John Lennon byl ohromný velikán, ikona. Řada jeho myšlenek by se hodila i do sociální demokracie. Pánové v Reflexu si to trošku popletli,“ řekl Blesk.cz Paroubek.

Co píše Reflex:
Reflex přináší velké téma o Jiřím Paroubkovi a jeho politickém marketingu, jehož součástí je i jeho soukromý život.

John Lennon kdysi učinil ze své zamilovanosti do Yoko Ono veřejnou akci. Yoko byla všude s ním, na každé zkoušce, na každém koncertě, v každé chvíli. A spolu s nimi u toho byli i fotografové a kameramani a skrze ně pak celý svět. Jejich láska se odehrávala nepokrytě veřejně a Lennonovy písně byly o Yoko Ono a věnoval je Yoko Ono. Kolegové z Beatles měli však té krásné lásky brzy plné zuby.

 

Yoko Ono a John Lennon na obálce Rolling Stone Yoko Ono a John Lennon na obálce Rolling Stone | Foto - Reprofoto Rolling Stone

Již mnoho významných párů se rozhodlo učinit ze svého soukromého vztahu veřejnou záležitost. To, co působilo u Lennona a Yoko Ono jako spontánní chování lidí s čistou myslí, však v jiných případech působí jako plánovaná taktika.

Reality show veřejné lásky může být zajímavá, může jít o účast na nějakém příběhu, experiment či prostě jenom parodii. Reality show Reflexu „JXD se žení“ má zatím otevřený konec. Nevíme, co z toho bude. Všichni ale máme možnost nebýt u toho. I písně Johna Lennona o Yoko Ono se daly vypnout. Byly ale dobré.

Jsou tu ale i veřejné páry vlivu a moci, jejichž veřejné soukromí se nás dotýká a my nemáme možnost si je odřeknout. Jde přece o moc. Chceme-li se účastnit správy veřejných věcí - a to bychom vážně měli -, pak nám nezbývá než se stát účastníky reality show, kterou vypnout nelze. Všichni jsme nechtěnými pozorovateli soukromého života, který se nás netýká.

Často jsme svědky toho, že někdo bojuje o své právo na soukromí. Ovšem v situaci, kdy veřejné páry vlivu bojují o moc společně a zásobují nás při tom třeba informacemi o těhotenství, se náhle karta obrací. Máme chuť bojovat za naše právo na skrytost jejich soukromí. My jsme totiž ti postižení. Nikoliv oni.

Ochutnávka Zeleného Raula aneb jak se Paroubek mění v Johna Lennona a zpět:

Jiří Paroubek jako John Lennon Jiří Paroubek jako John Lennon | Kresba pro Blesk - Štěpán Mareš (Reflex)

Video se připravuje ...
Další videa