Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Švéd běžence nasytil a oblékl. Uprchlíci gaye brutálně zavraždili

Autor: mb - 
21. prosince 2015
10:45

Pozval běžence k sobě domů, dal jim najíst a také je oblékl. Jenže dva uprchlíci z Maroka pak muže místo vděku brutálně napadli, ponižovali a nakonec zavraždili. Prozradil jim totiž, že je homosexuál. Běženci ve švédském městě Göteborg zabíjeli už v červnu, o události se ale veřejnost dozvěděla až nyní.

„Byl ponižován a zavražděn, protože byl gay… Je to šílená, brutální, nesmyslná vražda,“ okomentovala zločin státní prokurátorka Lotta Nielsen. Švéd potkal dva mladíky (16 a 19 let) v parku a po krátké konverzaci je pozval domů, kde dal běžencům z Maroka nové oblečení a nakrmil je.

Podle obžaloby ale imigranti místo vděku muže brutálně napadli. Udeřili ho lahví do hlavy, mlátili ho a pak se mu posmívali. Svou oběť oblékli do ženských šatů a muže ponižovali kvůli jeho homosexuální orientaci. Pak Švéda svázali a na krk mu dali živého hada, muž týrání nevydržel a zemřel.

Migranti: Neublížili bychom ani mouše

„Nedokážu zabít ani mouchu,“ bránil se 16letý podezřelý. „Hrozně se bojím hadů, ani se jich nemůžu dotknout. Takový z nich mám strach,“ tvrdil druhý z mladíků. Oba tvrdí, že prý jednali v „sebeobraně“ a že muž byl oblečen jako žena již v parku, a když přišli do bytu, sundal si paruku a chtěl mít s mladíky sex.

Jenže policie našla na mobilu jednoho z obviněných video, v němž svázaný Švéd leží na zemi ve vlastním bytě a uprchlíci mu sprostě nadávají. Video bylo z telefonu sice vymazáno, ale švédským expertům se ho podařilo obnovit.

V neprospěch obviněných mluví i fakt, že dlouholetý partner zavražděného říká, že muž neměl zálibu v převlékání do ženských šatů. Migranti muže takto chtěli zřejmě před smrtí ponížit. Pokud budou mladíci usvědčeni z vraždy, staršímu z nich hrozí od 10 do 18 let odnětí svobody, mladší může být odsouzen maximálně na 14 let.