Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž, který vylil sperma do vody v kostele, si přišel pro uprchlíka do Bělé

Autor: simao - 
25. září 2015
17:30

Aktivista, ateista a vysokoškolský pedagog Milan Kohout nedávno šokoval, když v katolickém kostele v Polsku vylil do svěcené vody své sperma. Sklidil kritiku, hlasitě se ozvali politici z KDU-ČSL. Nyní si Kohout připravil další kousek, který komentuje dokonce i prezident Miloš Zeman. Kohout si totiž vyrazil pro uprchlíka do tábora v Bělé a chtěl si ho vzít domů. Zařízení navíc nazval „koncentrákem“.

Milan Kohout je zvláštní úkaz. Mohli se o tom přesvědčit diváci pořadu Michaely Jílkové Máte slovo, kam byl přizván k debatě o uprchlících. Poté na sebe upozornil pořádně kontroverzním a nechutným kouskem, když do svěcené vody v jednom polském kostele vylil své sperma a fotkami se chlubil na Facebooku. 

A také jeho další epizoda souvisí s uprchlíky. Kohout se vydal to Bělé pod Bezdězem, aby si odtud domů odvedl uprchlíka. Video „Jdu si pro uprchlíka“ zveřejnil na YouTube.

„President Zeman o mně veřejně prohlásil, že jsem pokrytec, protože jsem chtěl umístit do každé rodiny uprchlíka a sám tam žádného nemám. I vypravil jsem se proto jednoho do koncentráku v Bělé pod Bezdězem a zjistil jsem, že si žádného uprchlíka vzít nemohu. Takže pokrytec je pan prezident, tím, že vyzývá k něčemu, co není možné,“ napsal Kohout ke svému videu.

„My bysme si si vzali uprchlíka. Támhle vidím, že jsou nějaké děti. Rodiny s dětma,“ ukazuje u vjezdu do areálu v Bělé na videu Kohout ostraze. „To nejde, to si musíte zařídit přes ministerstvo vnitra nebo si sem zajeďte v pracovní dny a pak si to dojednejte s nima,“ reagovala na Kohouta ostraha. „Když už jsme tady, tak bysme si jednoho vzali... Já prostě nechci, aby byli v tom koncentráku tam,“ nenechal se odradit Kohout.

Ale nepochodil. „To jste spadl z Marsu, nebo co,“ říká hlídač Kohoutovi. „Já právě cítím, jako že vy jste spadli z Marsu, když je tady držíte,“ odpovídá aktivista a upozorňuje na ostnatý drát kolem Bělé.

Kohoutův kousek opět vyvolal vášnivé diskuze. Sám hlavní aktér na ně reagoval ve čtvrtek slovy: „Vidím, že se nikdy nezavděčím. Když jsem si nevzal uprchlíka do bytu, tak to lidi šíleně nasr*lo, když si teda pro uprchlíka jedu a chci si ho vzít do bytu, tak to lidi také šíleně nas*re.“

Nad počínáním Kohouta se pak opět pozastavil i prezident Miloš Zeman. „Kdyby pan Kohout znal pravidla, tak u jisté kategorie uprchlíků jsou tito lidé po několika dnech propuštěni z detenčního zařízení a pan Kohout si je v okamžiku propuštění může vyzdvihnout. Někteří starostové jim dokonce kupují jízdenky, případně je vybavují i určitým kapesným. Pokud má pan Kohout dostatečné příjmy, může toto kapesné i zvýšit,“ vzkázal aktivistovi Zeman v rozhovoru pro Parlamentní listy.

Kontroverzní performer Kohout je přitom původně divadelní herec a básník, který za komunistů podepsal Chartu 77, několikrát byl ve vyšetřovací vazbě, a dokonce byl z Československa v roce 1986 vyhoštěn. Azyl dostal v USA – na univerzitě v Bostonu vystudoval na umělecké škole a za oceánem dokonce i přednášel performační umění a politiku. Živil se také jako pracovník jedné veřejnoprávní americké televizní stanice. Za svůj čin z polského kostela, kam donesl údajně své sperma, sklidil pořádnou porci kritiky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině