Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Monika Špičková (33) ze psí mámy dámou! Fotograf Robert Vano proměnil ženy, které zachraňují opuštěné hafany

Autor: Alexandra Vetkovská - 
10. prosince 2016
09:40

Obyčejné ženy, psí šlechtice a psí bezdomovce spojil světoznámý fotograf Robert Vano (68). Vznikl kalendář Dáma s psíkem, který pomůže opuštěným hafanům.

Zvířecí zachránkyně z Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat se většinu času pohybují mezi lidmi ve vyloučených lokalitách, ghettech, pod mosty... Tam všude žijí i psi, kteří potřebují pomoc.

„Když jsme v terénu, jsme zablácené, zašpiněné, někdy i od krve, psích výkalů, chlupů, a tak nás nadchla myšlenka, že bychom byly za dámy ze zámku,“ říká Barbora Tocauerová (41), předsedkyně spolku.

Oslovily fotografa Roberta Vana, který spolupracuje s nejprestižnějšími časopisy na světě. Dobré věci vyšel vstříc a dámy s psíky na zámku Raduň u Opavy pro charitativní kalendář zdarma nafotil.

Tváří měsíce dubna se stala Monika Špičková (33) se svou šeltií Corny. Monika se v dočasné péči starala již celkem o 31 psů. Někteří přišli s hnisavými ranami na těle, zarostlými obojky či postroji do masa a většina z nich se zlomenou duši. Pečovala a pečuje o ně, dokud se nenajde nový páníček, který dá psímu zoufalci nový domov.

Osud se jí ale odvděčil. Je těžká diabetička a její pejsek Corny se úplně sám naučil poznat a ohlásit přicházející diabetický záchvat. Dokáže jí tak zachránit život. Takto se Monika proměňovala v dámu měsíce dubna.

Udělejte radost

Kalendář pojali autoři jako módní časopis. Co list, to titulní strana. Nechybí reportáž, fejeton, snímky ze zákulisí toho, jak fotky včetně líčení a oblékání vznikaly. Kalendáře Dáma s psíkem za 250 Kč si můžete objednat na telefonu 731 089 709. Pomůžete tím dalším pejskům v útulku.

steelheart ( 10. prosince 2016 10:39 )

SUPER nápad

Zobrazit celou diskusi