Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor, podvodníci s charitou se neštítí ničeho. Vydávají se za Dobrého anděla

Autor: kle - 
4. ledna 2016
16:17

Nadace Dobrý anděl varuje všechny, kterým přišel či přijde e-mail z adresy nadace.andel2@gmail.com. Jde prý o podvodníky, kteří chtějí z lidí vylákat peníze. Nadace již podniká právní kroky, ale varuje, že zloději mohou změnit e-mail.

„Podvodný e-mail se tváří, jako by byl odeslán nadací DOBRÝ ANDĚL z e-mailu andelskaposta@dobryandel.cz, který nadace používá. Ve skutečnosti je odesílán z e-mailu nadace.andel2@gmail.com,“ řekla Markéta Křížová, manažerka nadace.

Pozor na podvodný e-mail, který se jménem nadace DOBRÝ ANDĚL snaží vylákat peníze na podvodný účet. Pozor na podvodný e-mail, který se jménem nadace DOBRÝ ANDĚL snaží vylákat peníze na podvodný účet. | Dobrý anděl

Nadace zaznamenala závažné zneužití svého jména v pondělí a již v tomto ohledu podniká právní kroky. „Jedná se o formu phishingu s cílem vylákat finance od oslovených,“ varuje manažerka.

V příloze podvodného e-mailu se nachází příběh Saši, která byla tváří loňské kampaně nadace. Příběh byl společně s dalšími informacemi o nadaci okopírován z webu nadace. „Bohužel zde však také odesílatel vyzývá k odeslání příspěvků na číslo účtu, které rozhodně není bankovním účtem DOBRÉHO ANDĚLA. Jediné správné číslo účtu nadace, na které je rovněž vyhlášena veřejná sbírka, je 8001008/5500,“ dodává Markéta Křížová. „Je možné, že podvodníci změní znění e-mailu či přiložený příběh,“ uzavírá.

Nadace DOBRÝ ANDĚL pomáhá rodinám, které se vlivem vážné nemoci dostaly do finanční tísně. Příspěvky přijaté na účet jsou rozdělovány každý měsíc pravidelně do posledního haléře.

jana999 ( 4. ledna 2016 19:00 )

když tam nějaký hlupák přispívá, já mám kolem sebe tolik potřebných, nepotřebuji ještě dotovat našim serebritám plastiky

Zobrazit celou diskusi