Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Senior roku 2015 předvedl stojku na hlavě jako jogín: Zvládli byste to vy?

21. prosince 2015
15:14

Soutěže Miss České republiky nebo Maminka roku asi známe všichni, věděli jste ale, že se vyhlašuje i Senior roku? První ročník letos vyhrál opravdu vitální páreček.

Soutěž Senior roku má podporovat aktivní život našich starších spoluobčanů. Z finálové desítky byli vybrání Senior a Seniorka roku a také Zasloužilý senior. A kteří penzisté porotu v Kongresovém centru v sobotu tak zaujali?

Z pěti žen titul vyhrála ta nejstarší – a ačkoliv se u dam věk říkat nemá, v tomto případě je to obdivuhodné. Haně Svobodové z Nového Bydžova je už dvaaosmdesát a přesto je stále velmi aktivní a plná života. „Vůbec jsem to nečekala a jsem tím titulem moc dojatá. Senior roku je skvělá akce a o to větší je pro mě vítězství pocta,“ svěřila se dojatá vítězka titulu.

Jejím mužským protějškem se stal jedenasedmdesátiletý Dalibor Kališ z Frýdku-Místku. Ten ve volné disciplíně předvedl, že ani věk není zábranou pro sportovního ducha. Dlouhou dobu už cvičí jógu a tak zde předvedl i stojku na hlavě, kterou nezvládne leckdo mladší.

„Všem členům poroty moc děkuji. Aktivní život je pro mě naprostou nezbytností a doufám, že svým životním přístupem inspiruju i další české důchodce. Všem vzkazuji, ať cvičí jógu, protože díky ní jsem dnes vyhrál,“ prohlásil Dalibor Kališ.

Titul Zasloužilý senior pak obdržel čtyřiaosmdesátiletý Karel Klusáček, který i ve svém věku stále vede rodinnou pivovarnickou firmu.

abaron ( 21. prosince 2015 15:56 )

maníci tí toto robia ako na bežiacom páse . mne sa to tiež párkrát podarilo, ale v pádoch na zadok som elita

stařec ( 21. prosince 2015 15:52 )

Co pak dělali celý život tito vitální senioři?? Vitalitu jim přeji ale jak by to vypadalo kdyby pracovali celý život v hutích nebo zemědělství o šachtě nemluvě !!

Zobrazit celou diskusi