Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Papoušek ničil hroby, chytla ho policie: Neuvěříte, co jim řekl

Papoušek na hřbitově v Hradci Králové skákal po hrobech a ničil květinovou výzdobu. Když ho chytili, povzdechl si.
Papoušek na hřbitově v Hradci Králové skákal po hrobech a ničil květinovou výzdobu. Když ho chytili, povzdechl si.  (Autor: Městská policie Hradec Králové)
Autor: šim - 
7. května 2015
09:56

Vzhledem k učenlivosti barevných exotických opeřenců to dopadlo ještě dobře. Policisté mohli od lapeného papouška schytat pěknou dávku nadávek, kdyby byl jeho majitelem nějaký pruďas. Přesto strážníky rozesmál. Když ho lapili, jak ničí hroby, jejich zákrok komentoval…

Na šedého papouška žako na královéhradeckém hřbitově v Kuklenách upozornili překvapení návštěvníci. Papoušek skákal po náhrobcích a ozobával květiny, které tam svým zesnulým přinesli pozůstalí. "Poskakoval po hrobech a ničil květinovou výzdobu. Byl tak zvědavý, že ženám, které zde upravovaly své hroby, nakukoval do odložených tašek," uvedla na webu mluvčí královéhradecké městské policie Eva Kněžourová.

Proto přivolali strážníky. Do odchytu se zapojil specialista na podobné případy a papoušek skončil v kleci. Tím ale pozdvižení mezi hroby neskončilo. Sotva se pták ocitl za mřížemi, ozvalo se smutné povzdechnutí: „Ach jo.

Podle mluvčí městské policie bude nyní čekat papoušek u strážníka, který je současně chovatelem, dokud si ho nevyzvedne majitel.

ljubaa ( 7. května 2015 18:22 )

Jo, to vědi, kdy co použít - viz výše - večer nám říká dobrou noc a když se například v televizi někdo zdraví Ahoj, nebo dobrý den, zvlášt, když to říká navzájem víc lidí, tak ten náš žakýn říká taky dobrý den, dobrý den... nebo ahoj...ahoj... Nebo když se díváme na televizi, tak sedí a mlčí a když se mu nevěnujeme, tak seskočí na gauč a řekne KOUKÁŠ????

ljubaa ( 7. května 2015 17:24 )

Náš žakýn jednou letěl a nejak divně přistál na kleci a řekl Aaaau magore...

ljubaa ( 7. května 2015 17:23 )

Nejen, když se o ně majitel nestará, ale i když se stará a třeba proběhne nejaká změna - stačí přemístit klec, nebo řemeslník v domě, co vrtá... což jsme měli taky.... a začne se škubat. Na to jsou žakové přeborníci... bohužel jsou hodně konzervativní a každá "blbina" je rozhodí a pak se škubou...

cipisek134 ( 7. května 2015 15:53 )

A co tohle? Mimochodem v hlavní roli taky žako šedý. https://www.youtube.com/watch?v=aRpQXbZccL4

odetka.odetka ( 7. května 2015 13:18 )

Zobrazit celou diskusi