Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svědci o grázlovi z BMW: Půček se po nehodě bál jen o auto

Autor: dce - 
31. března 2015
14:34

Tři dny strávil nad alkoholem a drogami. Pak sedl za volant a zabil na autobusové zastávce mladou Marušku. Podrobnosti ze spisu odhalují neuvěřitelné věci, jako třeba tři „lajny“ koksu, desítky panáků vodky a spoustu piva. Přesto Půček tvrdil, že byl střízlivý!

Soudní dokumenty, které zaznamenávají veškeré výpovědi během trestního řízení, leckdy odhalí skutečnosti, kterým se téměř nedá věřit. Stejné to je i v případě Marka Půčka, který 5. srpna 2014 v opilosti a pod vlivem drog vjel ve vysoké rychlosti na chodník u autobusové zastávky na Smíchově. Svým jednáním zabil mladou dívku a od nehody utekl. Před nedávnem ho soud poslal na sedm let do vězení.

Server Lidovky.cz přinesl neskutečné informace ze soudního spisu tohoto případu. Půčkovi bylo 4. srpna 24 let, slavil ale už druhého... a také třetího i čtvrtého. S velkou pravděpodobností nespal více než pár minut. „V sobotu 2. srpna jsem slavil narozeniny, kdy jsem si dal dvě takzvané čáry kokainu. V předvečer nehody jsem popíjel pouze nealko,“ uvedl Půček v přípravném řízení. O něco později výpověď změnil – tvrdil, že si dal jedno malé pivo ze slušnosti, prý na přiťuknutí.

A to mu ostatně u soudu potvrdili i dva svědci. Jenže se ukázalo, že byli nastrčení. „Dva svědci obhajoby zcela zjevně nevypovídali pravdu. Jejich svědectví bylo navrženo až ve chvíli, kdy u obžalovaného skončila koluzní vazba, a oba svědci nakonec uvedli, že o výpověď je požádal otec obžalovaného až v době, kdy věc již byla u soudu,“ stojí v rozsudku.

Jenže lhaní rychle vyvrátili další svědci a konečně i záznamy z kamer, kde je vidět, že Půček pil tvrdý alkohol. Před založením účtu jsem nejméně dvakrát donesl takzvaná kolečka vodky, nosil jsem je skupince tří osob, mezi nimiž byl obžalovaný. Vodky, které objednával obžalovaný, byly dvojité, k tomu objednával ještě malou vodku. Když jsem jednou během večera přišel, viděl jsem na stole takzvané lajny, byly asi tři. Nevím, co to bylo,“ vypověděl u soudu číšník z restaurace Anděl.

Nakonec to bylo 14 dvanáctistupňových piv a 21 vodek ve čtyřech lidech (tři muži a jedna žena). Ale pozor, Půček byl prý úplně střízlivý. Když ho však na zastávce tramvaje našli policisté, nemohl ani chodit. Ale to prý kvůli tomu, že se smál. „Byl zjevně pod vlivem alkoholu. Nemohl udržet rovnováhu, motal se,“ popsali soudu policisté.

A dokonce jim Půček tou dobou sám řekl, že hodně pil, protože měl narozeniny. I soudkyně to vidí jasně – v té době ještě nevěděl, co udělá a co se stane, proto neměl důvod lhát. To bylo ve 4:15. Čas nehody byl 4:35!

Půček na Andělu i se psem nasedl do svého BMW a o pár minut později zabil Marušku, která čekala na Švandově divadle na autobus. A zde se výpověď Půčka a svědků opět rozchází. Půček tvrdí, že byl otřesený, nejprve se bál, co mu řekne otec, který mu na auto půjčil peníze. Když mu řekli, že je na místě zraněná dívka, byl v šoku, proto utekl.

Video Grázl z BMW dostal 7 let: Maminka na Marušku pořád čeká - Pavel Schuster, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Jenže svědci tvrdí něco jiného. „Řval na svého psa, kterého vytáhl z vozidla. Byl špatný z rozbitého auta. Slyšel, že je na zastávce zraněná dívka. Mluvil o tom, že musí zmizet. Poodešel. Svědek jej chytil za ruku a přivedl zpět. Obviněný stále říkal, že musí pryč, zajímal se pouze o auto,“ zaznělo u soudu.

Sanitku sám nezavolal, protože měl prý vybitý telefon. „Proběhlo mi hlavou, že mě táta zabije, protože mi na auto půjčil. Přišli ke mně nějací lidé s informací, že tam leží mrtvá dívka. V tu chvíli se mi zhroutil svět. Nedokázal jsem se tam jít podívat.“ Ale jak se asi zhroutil svět rodině Marušky? To ho ani jednou za celý půlrok nezajímalo!

„Odjel ke kamarádce, kde tři hodiny brečel a poté usnul. Poté si zajel zařídit věci ohledně práce a psa na Chodov a pak jel za právničkou, se kterou se vydal na policejní stanici,“ stojí ve spisu. Půček čekal, že to, že dobrovolně došel na policii, bude polehčující okolností. To ale smetla ze stolu soudkyně. Půček kalkuloval, aby neměl v krvi moc alkoholu. 

jentakjen.voght. ( 31. března 2015 21:41 )

To je taky busík, jako ty

stokl.roman ( 31. března 2015 20:37 )

Je to Bursík

jentakjen.voght. ( 31. března 2015 20:28 )

A tím se chlubíš, prase?

jentakjen.voght. ( 31. března 2015 20:27 )

Ty seš starej busík.

stokl.roman ( 31. března 2015 20:26 )

Jako mě si dnes půjčovali amíci

Zobrazit celou diskusi