Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řecký vítěz voleb Syriza: Zrušíme all-inclusive! Chtějí vyhnat turisty z hotelu...

Autor: shp, shp - 
30. ledna 2015
05:03

Výhra krajně levicové strany Syriza v řeckých parlamentních volbách zasáhne i Čechy! Jak strana avizovala ve svém volebním programu, zaměří se na turistický průmysl, aby zachránila potápějící se řeckou ekonomiku. Dovolenkáři se budou muset rozloučit s oblíbenými all-inclusive zájezdy.

Trnem v patě Syrizy jsou drahé rezorty pro majetné hosty. Místo nich by krajně levicová strana raději podporovala menší podnikatele a jejich podniky. Nový premiér a lídr strany Alexis Tsipras sice uznává, že ekonomika země funguje na turistickém průmyslu, ale současná podoba dle něj není správná.

Poškozují ji prý all-inclusive zájezdy, kvůli kterým turisté včetně Čechů utrácejí příliš málo peněz. Zaplatí totiž za zájezd agentuře, která sice řeckým podnikům dá část zisků, ale samotní dovolenkáři v místě pobytu již tolik peněz neutratí.

Syriza chce z tohoto důvodu učinit konec privatizacím velkých ploch a míst, na kterých mají vyrůst nové rezorty. Dokonce chce znovu otevřít už platné dohody, napsal list New York Times.

V počátcích ekonomické krize se sice řecké příjmy z turistiky propadly, rok 2014 už byl ale rekordní. Přijelo 21,5 milionu lidí, což je meziroční nárůst o 22 procent.

Státní rozpočet se tak najednou nafoukl o 370 miliard korun. Z více než 70 % se na této sumě podílely právě all-inclusive nabídky a zájezdy. Přesto je Syriza chce zrušit.

Žádáme zvýšení kvality turistiky, snižování all-inclusive nabídek v průběhu času a zastavení negativních efektů, které mají,“ prohlásil Michalis Kritsotakis, expert Syrizy na cestovní ruch.

Část těch turistů, kteří je využívají, jen trčí v hotelu a ani neví, v jaké části země jsou,“ uzavřel. Jestli k zrušení all-inclusive zájezdů skutečně dojde, časy výhodných zájezdů do Řecka možná pro Čechy skončily.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

maryfox ( 31. ledna 2015 08:41 )

Pokud mi nějaký socánek bude nařizovat kam mám jít a co mám jíst na dovolené, pojedu jednoduše jinam.Jsou to blázni.

ypologistis ( 30. ledna 2015 23:40 )

Tak to bylo urcite nejake mrazene maso z dovozu.Recke jehneci (a ne skopove) na rozni je lahudka a ne zrovna levna.Porce stoji 8 az 10 Euro a kg peceneho masa kolem 25-30 Euro.A to jeste vedet kde si to objednat A kdyz uz tak skopove tak v nekterych horskych oblasti kde pestuji skot a jmenuje se provio kebap.Dalsi lahudka,

repro ( 30. ledna 2015 20:11 )

Velký souhlas Naco jíst v hotelích tzv. evropskou stravu jako doma, když řecká jídla v tavernách jsou tak skvělá!!

repro ( 30. ledna 2015 20:09 )

Já taky

repro ( 30. ledna 2015 20:08 )

To by se mi taky líbilo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa