Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Kamenná výzva! V Gaze na sebe sypou šutry, aby zastavili válku!

Palestinský novinář na sebe nechal nasypat kýbl suti
Palestinský novinář na sebe nechal nasypat kýbl suti  (Autor: youtube.com)
Autor: šim - 
26. srpna 2014
11:24

Do ledové výzvy se zapojili boháči, politici, herci, sportovci, modelky i miliony obyčejných lidí po celém světě. V Gaze si ledovou výzvu upravili. Sypou na sebe suť a kameny z rozbombardovaných domů. Všimněte si nás, zastavte válku, vyzývají svým činem.

Jednak nechtějí plýtvat drahocennou vodou, které je v Gaze nedostatek, jednak chtějí upozornit na sebe. Když se svět mocných a slavných začal zajímat o dosud ne příliš známou nemoc ALS, začne se teď zajímat konečně o nás? Ptají se obyvatelé Gazy.

Jako první kamennou výzvu realizoval palestinský novinář Ayman Al Aloul, video v pátek napostoval na internet. „Musel jsem něco udělat, aby lidé věděli o tom, co se tady v Gaze děje,“ napsal pod video.

„Ve skutečnosti se mi výzva ice bucket líbila, ale nemůžeme si dovolit jen tak vylévat vodu. A když už vůbec vodu seženete, zchladit ji nebo vyrobit led je téměř nemožné,“ dodal.

Proto si nechal kýbl vysypat rozdrcenou sutí, pískem a prachem. Jeho kolega ho na něj obrátil a vysypal jeho obsah přímo na novináře. Doufá, že tak jako ice bucket dokázala vybrat už přes miliardu korun, mohla by kamenná výzva přitáhnout také nějakou pozornost. Těžko však si představit, že by dosáhla takové popularity, jako její ledová varianta…

vejkyt ( 26. srpna 2014 15:54 )

rudyptak48 ( 26. srpna 2014 15:23 )

Tyhle dva se těžko domluví, když Izrael zbraněmi chrání své lidi a Hamás lidmi chrání své zbraně.

jezibababa ( 26. srpna 2014 13:50 )

japos22 ( 26. srpna 2014 12:32 )

V tomhle konfliktu je zásadní problém - každý říká: my se jen bráníme, a Palestinci nemají jednotné vedení a vždy se najde někdo, kdo si odpálí raketu, takže to asi nikdy neskončí

rainywoman ( 26. srpna 2014 11:44 )

Ale my víme, co se tam děje, Hamás dnes a denně posílá z Gazy rakety na Izrael. Odzbrojte se a začněte místo nenávisti pracovat na polích a žít s Izraelem v míru. Teroristi pitomý.

Zobrazit celou diskusi